Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα στο Λονδίνο δύο μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών

Στο ξενοδοχείο, όπου κατέλυσαν οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών κατά την εκδρομή τους στο Λονδίνο, παραμένουν δύο παιδιά, τα οποία θεωρούνται ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. Από τους δύο μαθητές επρόκειτο να γίνει λήψη ρινοφαρρυγγικού δείγματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τη νόσο.
Ο λόγος για την κόρη της 40χρονης (το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αθήνα) και ένα αγόρι που ανέβασε πυρετό. Τα δύο παιδιά παραμένουν σε καραντίνα στα δωμάτιά τους, ενώ ακόμα και το φαγητό τους το αφήνουν στην πόρτα του δωματίου τους. Φυσικά, οι γονείς τους δεν μπορούν να τα επισκεφθούν.

Οι υπόλοιποι 100- μαθητές, που επέστρεψαν το βράδυ της Παρασκευής (28 Φεβρουαρίου 2020) από το Λονδίνο, θα παραμείνουν στο σπίτι τους για 14 ημέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Κάποια από τα παιδιά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, όπως βήχα και συνάχι.
Οι μαθητές θερμομετρήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο αεροδρόμιο. Βρέθηκαν καλά στην υγεία τους και τους δόθηκαν οδηγίες παρακολούθησης/παραμονής κατ’ οίκον και περαιτέρω επικοινωνίας με ΕΟΔΥ για τυχόν ανάγκη εργαστηριακού ελέγχου. Κάποια παιδιά που παρουσίασαν πολύ ήπια συμπτωματολογία, επικοινώνησαν σήμερα με τον ΕΟΔΥ και θα ελεγχθούν για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το