Κόσμος

Κορωνοϊός: «Πτήση γεμάτη εγωιστές “covidiots” από Ζάκυνθο προς Κάρντιφ»

Tαξιδιώτες που έκαναν διακοπές στο Ιόνιο διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, εκτός από τους 16 επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ακόμα επτά άτομα θεωρούνται ως πιθανά κρούσματα με πολλούς από αυτούς να μην φορούν μάσκες στο αεροπλάνο, όπως παραδέχεται μία από τους επιβάτες.

Η Στέφανι Γουάιτφιλντ ανέφερε στο BBC ότι η συγκεκριμένη πτήση ήταν γεμάτη από «”covidiots” – αυτούς, δηλαδή, που δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτρα θέτοντας σε κίνδυνο τους άλλους – και το πλήρωμα ήταν ανίκανο και δεν μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο». Η Δημόσια Υγεία της Ουαλίας δήλωσε ότι 16 επιβάτες της πτήσης 6215 από το ελληνικό νησί της Ζακύνθου προς το Κάρντιφ βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον μεγάλο ταξιδιωτικό οργανισμό TUI, όλοι οι επιβάτες συμμορφώθηκαν με τα πρωτόκολλα. Οι 193 επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης στις 25 Αυγούστου κλήθηκαν να απομονωθούν για ένα 15 ημέρες. Αξιωματούχοι Υγείας δήλωσαν ακόμη ότι επτά επιβάτες από τρία διαφορετικά μέρη θεωρούνται πιθανά κρούσματα κορωνοϊού.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Gw Shankar από τη Δημόσια Υγεία της Ουαλίας δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι «όσοι επιστρέφουν από τη Ζάκυνθο βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας». Η Στέφανι Γουάτφιλντ δήλωσε στο BBC ότι αυτή και ο σύζυγός της είχαν αποφασίσει να τεθούν σε απομόνωση, προτού ενημερωθούν για τα κρούσματα κορωνοϊού.

«Αυτή η πτήση ήταν μια καταστροφή. Ο διπλανός μου είχε τη μάσκα στο λαιμό του. Όχι μόνο η αεροπορική εταιρεία δεν του συνέστησε να την ανεβάσει, αλλά του έδωσαν δωρεάν ποτό όταν είπε ότι γνώριζε ένα μέλος του πληρώματος», πρόσθεσε η Στέφανι. «Πολλοί έβγαλαν τις μάσκες τους και περπατούσαν πάνω-κάτω στο διάδρομο για να μιλήσουν σε άλλους», σημειώνει.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το