Ελλάδα

Κορονοϊός – Νοσοκομείο Δράμας: Χωρίς άδεια ΜΕΘ, πρόβλημα στην παροχή οξυγόνου

Το νοσοκομείο μας βρίσκεται στα όριά του. Περίπου 50 εργαζόμενοι νοσούν από τον ιό, τονίζει στο ethnos.gr η πρόεδρος των γιατρών, Παρθένα Κιόρτεβε.

Κραυγή απόγνωσης από τους γιατρούς και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό στο νοσοκομείο της Δράμας, το οποίο βρίσκεται πλέον στα όρια του, καθώς η εισαγωγή ασθενών με κορονοϊό είναι συνεχής και οι υποδομές του δεν μπορούν να αντέξουν το μεγάλο φορτίο. Αυτήν τη στιγμή σε ολόκληρο το νοσοκομείο υπάρχουν μόλις τρεις άδειες κλίνες, ενώ 136 ασθενείς νοσηλεύονται με κορονοϊό. Παράλληλα, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τον κορονοϊό έχει φρακάρει, με αποτέλεσμα να αναζητούνται λύσεις στη μετατροπή άλλων χώρων σε ΜΕΘ. Σε διάφορα σημεία του νοσοκομείου έχουν τοποθετηθεί ράντζα, προκειμένου να παρασχεθεί περίθαλψη σε ασθενείς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ethnos.gr η πρόεδρος των γιατρών στο νοσοκομείο της Δράμας, Παρθένα Κιόρτεβε, είναι τόσο μεγάλο το φορτίο που δέχεται το συγκεκριμένο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να δημιουργείται πρόβλημα στην παροχή οξυγόνου. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο δεκαήμερο μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν καταλήξει είκοσι ασθενείς από κορονοϊό, ενώ αυτήν τη στιγμή περίπου πενήντα εργαζόμενοι νοσούν από τον ιό.

«Κάθε μέρα έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση ασθενών και πάρα πολλά κρούσματα κορονοϊού, τη στιγμή που έχουμε μείνει πολύ λίγοι, αφού νοσεί ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού. Το νοσοκομείο μας βρίσκεται στα όριά του, στο ”κόκκινο”. Το χειρότερο είναι ότι παρά την καραντίνα δεν έχει παρατηρηθεί καμία μείωση στα νέα κρούσματα κορονοϊού», τονίζει στο ethnos.gr η κ. Κιόρτεβε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το