Κόσμος

Κορωνοϊός: Νόσησε ο πατριάρχης Ουκρανίας – Κατηγορούσε τους γάμους ομοφυλοφίλων για τον ιό

Ο πατριάρχης της Ουκρανίας που θεώρησε υπεύθυνους για την πανδημία του κορωνοϊού την «αμαρτία της ανθρωπότητας» και τον γάμο των ομοφυλοφίλων, βρέθηκε θετικός στον ιό. Ο 91χρονος Πατριάρχης Φιλάρετος βρίσκεται στο νοσοκομείο, έχοντας παράλληλα διαγνωσθεί και με πνευμονία. Σύμφωνα με τον ουκρανικό ιστότοπο 112, βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, όπως αναφέρθηκε σε επίσημη δήλωση.

«Ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων εξετάσεων, ο Πατριάρχης Φιλάρετος, του Κιέβου και της Ρωσο-Ουκρανίας βρέθηκε θετικός στην Covid-19» ανέφερε και προσέθεσε: «Τώρα, ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται σε νοσοκομείο». Μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στη σελίδα του στο Facebook επιβεβαίωσε τη διάγνωσή του.

Τα σχόλια του σχετικά με τις αιτίες της επιδημίας Covid-19 προκάλεσαν οργή από ομάδες ΛΟΑΤ που εξέφρασαν ανησυχίες για τις «επιβλαβείς δηλώσεις» του. Ο Φιλάρετος είχε πεί σε τηλεοπτική συνέντευξη τον Μάρτιο ότι η αιτία εξάπλωσης του κορωνοϊού ήταν «η τιμωρία του Θεού για τις αμαρτίες των ανθρώπων, η αμαρτία της ανθρωπότητας. Πρώτα απ ‘όλα, εννοώ γάμο ομοφυλοφίλων».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το