Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νόσησαν 7.000 νέοι κάτω των 17 – Η περίπτωση 10χρονου με τη νόσο Καβασάκι

Tο «χτύπημα» του κορωνοϊού στους νέους ανθρώπους γίνεται ολοένα και πιο δυνατό. Την ώρα που το δεύτερο lockdown κλείνει πλέον ένα μήνα, προβληματισμό προκαλούν οι ολοένα και νεαρότερες ηλικίες που πλήττει με σφοδρότητα η Covid, όπως ένας 10χρονος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου, με ενδείξεις της νόσου Καβασάκι.

Ο μικρός παρουσίασε «μεταφλεγμονώδες σύνδρομο», μετά την περιπέτεια με τον κορωνοϊό, και οι γιατροί δίνουν μάχη για να αντιστρέψουν την κατάσταση της υγείας του. «Είναι το πρώτο περιστατικό. Γίνεται το καλύτερο για να αλλάξει η κατάσταση και υπάρχει αισιοδοξία ότι οι γιατροί θα τα καταφέρουν», ανέφερε στο OPEN o Γιάννης Καρβέλης, Διοικητής 6ης ΥΠΕ. Πληροφορίες του OPEN αναφέρουν ότι μέλη της οικογένειας του 10χρονου ήταν θετικά στον κορωνοϊό.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, ο ανήλικος πριν από μερικές ημέρες νόσησε από κορωνοϊό, με τα συμπτώματα να είναι ήπια αρχικά. Ωστόσο, όταν φάνηκε να ξεπερνά την Covid, εμφάνισε πρόβλημα στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εισαγωγή του στο νοσοκομείο του Ρίου. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πιθανότατα πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της νόσου Καβασάκι στη χώρα μας.

Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί της σφοδρότητας του ιού και στους νέους. Ενώ την 1η Νοεμβρίου είχαν καταλήξει 6 ασθενείς έως 39 ετών και είχαν καταγραφεί 2.997 κρούσματα σε άτομα έως 17 ετών, στις 5 Δεκεμβρίου ο αριθμός των νεκρών έως 39 ετών ανήλθε σε 21 και 7.000 νέοι κάτω των 17 ετών έχουν βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Οι δείκτες στα ύψη παρά τον ένα μήνα lockdown
Παρά τον ένα μήνα lockdown, λοιπόν, οι επιδημιολογικοί δείκτες στη χώρα μας κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικοί είναι, καθώς ο ρυθμός αύξησης των νεκρών, των διασωληνωμένων και των κρουσμάτων παραμένει μεγαλύτερος από όταν μπαίναμε σε καραντίνα. Ενδεικτικά, στις 6 Νοεμβρίου, δηλαδή μία ημέρα πριν από την επιβολή του lockdown, ο αριθμός των συνολικών θανάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας ανερχόταν σε 715 ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός «εκτοξεύτηκε» στους 3.003, δηλαδή μέσα σε ένα μήνα καταγράφηκαν επιπλέον 2.288 θάνατοι.

Σε ό,τι αφορά στους διασωληνωμένους, στις 6 Νοεμβρίου, καταγράφηκαν 196 διασωληνώσεις ενώ σήμερα καταγράφηκαν 600. Τέλος, αναφορικά με τα κρούσματα, στις 6 Νοεμβρίου η Ελλάδα μετρούσε συνολικά 52.254 κρούσματα ενώ σήμερα μετρά 115.471 κρούσματα.
Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το