Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νέο κρούσμα στη Βουλή – Σε καραντίνα 20 υπάλληλοι

Νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στη Βουλή την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, με τον Πρόεδρο, Κώστα Τασούλα να δρομολογεί επιπλέον ενέργειες και μέτρα για τους βουλευτές και τους εργαζόμενους. Θετικός στον κορωνοϊό φαίνεται πως βρέθηκε υπάλληλος που εργάζεται εκτός του κεντρικού κτιρίου της Βουλής και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Αρβανίτη.

Τουλάχιστον 20 άτομα που εργάζονται μαζί τον συγκεκριμένο υπάλληλο που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό θα μπουν σε καραντίνα μέχρι να τους γίνουν τα τεστ. Σημειώνεται, ότι τις προηγούμενες ημέρες δύο υπάλληλοι της Βουλής διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής διαπιστώθηκε θετικός με συμπτώματα ένας εργαζόμενος που δουλεύει σε υπηρεσία που στεγάζεται εκτός Κοινοβουλίου. Μάλιστα βρισκόταν σε καθεστώς τηλεργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα το Σάββατο βρέθηκε ακόμα ένα θετικό κρούσμα που είχε οικογενειακή σχέση με το πρώτο κρούσμα.

Από το ιστορικό των δύο υπαλλήλων πιθανολογείται ότι νόσησαν έπειτα από παρουσία που είχαν σε κοινωνική εκδήλωση πριν μία εβδομάδα. Η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε δεκατρείς επαφές, εκ των οποίων τέσσερις αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους.

Αντίστοιχα δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες εννέα χαμηλού κινδύνου επαφές. Να επισημανθεί ότι όλες οι επαφές είχαν ελεγχθεί κατά το διάστημα 13-15/10 με μοριακό τεστ κατά τον προληπτικό έλεγχο στην Βουλή των Ελλήνων και ήταν αρνητικοί.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το