Ελλάδα

Κορωνοϊός – Νέα μέτρα: Με σχολική κάρτα στα καταστήματα οι μαθητές

Διευκρινήσεις σχετικά με την είσοδο των μαθητών στα καταστήματα έδωσε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ειδικότερα, όπως είπε θα μπορούν να εισέρχονται με τη σχολική κάρτα και τα δύο self test την εβδομάδα που προβλέπονται για τους μαθητές.

Μετά το ζήτημα που προέκυψε με τη σχολική κάρτα μαθητών, η οποία βεβαιώνει ότι ένας ανήλικος μαθητής έχει κάνει self test, αλλά δεν γίνεται δεκτή από ορισμένους καταστηματάρχες, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι θα υπάρξει ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν θα χρειάζεται να υποστούν και άλλο τεστ κορονοϊού οι μαθητές και πως θα γίνεται δεκτή από τους καταστηματάρχες η σχολική κάρτα.
Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές καλούνται να προβούν σε self test κάθε Δευτέρα και Πέμπτη προκειμένου να προσκομίζουν το αρνητικό αποτέλεσμά τους στα σχολεία τους κάθε Τρίτη και Παρασκευή αντίστοιχα.

Από τη διαδικασία εξαιρούνται οι μαθητές άνω των 12 ετών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί και διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο και καλούνται να προσκομίζουν.

«Όχι» σε lockdown στα σχολεία
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να κλείσουν και πάλι τα σχολεία, παρά την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, κι ενώ σήμερα αναμένεται να σημειωθεί νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων.
«Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων» τόνισε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την εκπαιδευτική κοινότητα για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Max FM, κλειστά είναι μόλις έξι τμήματα, επί συνόλου περίπου 80.000, ενώ το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το