Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα σε πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης

Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός απολογισμός φτάνει στα 387 κρούσματα ενώ οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό πλέον έχουν φτάσει τους πέντε.
Μετά την ενημέρωση του κ. Τσιόδρα, τον λόγο πήρε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που λαμβάνει η χώρα προληπτικά ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής:

  • Από αύριο στις 06.00 απαγορεύεται να μπουν στην Ελλάδα, πολίτες που δεν είναι Έλληνες ή από χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή δεν μπορούν να έρθουν στην χώρα, πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε. παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη που σχετίζεται αποκλειστικά με επείγουσα εργασία ή οικογένεια.
  • Όσοι βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα από το εξωτερικό για διακοπές τους συστήνεται να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις τους στο εσωτερικό της χώρας. Αυτονοήτως όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα, μπορούν να φύγουν από τη χώρα και πριν την παρέλευση του χρόνου αυτού.
  • Έλληνες και κοινοτικοί αλλοδαποί μπορούν να εισέρχονται στη χώρα αλλά τους απευθύνεται ισχυρή σύσταση να παραμείνουν σε οικειοθελή καραντίνα για 14 ημέρες. Ειδικότερα, η σύσταση αυτή είναι ακόμα πιο ισχυρή για όσους έχουν έρθει από το Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Στο πλαίσιο αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού σε πληθυσμό που διαμένει στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Νήσων τα οποία λειτουργούν σε κατάσταση υπερπληρότητας θα ισχύσει περιορισμός κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ. Με την ελεγχόμενη μετάβαση τους στα εκεί αστικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών τους. Συγκεκριμένα, θα δίνεται η δυνατότητα, ανά μια ώρα, περιορισμένες ομάδες ατόμων.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καλεί σε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 12.00 στο Εργατικό Κέντρο Βόλου…

23 Ιανουαρίου 2024

Η Δήμητρα έπιασε τη Δάφνη στη 2η θέση της Β’ ΕΠΣΘ

Με τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΘ και οι Μυρμιδόνες…

23 Ιανουαρίου 2024

Παράνομο εργαστήριο ελευθέρων σπουδών με έδρα… οίκο ανοχής

Για περίπου δέκα χρόνια φαίνεται πως εξαπατούσε πολίτες ένας υποτιθέμενος εκπαιδευτικός φορέας με επιμορφωτικά σεμινάρια…

23 Ιανουαρίου 2024

Παρτέρι

  Τα σίδερα και το δίκτυ τι ακριβώς προστατεύουν στο παρτέρι της Ερμού; Τα αγριόχορτα;…

23 Ιανουαρίου 2024

Βαρύ πρόστιμο και δίωξη σε δύο νεαρούς που κρέμασαν σκύλο σε στάνη

Βαρύ πρόστιμο και κακουργηματική δίωξη θα ασκηθεί σε δύο νεαρούς κλέφτες οι οποίοι κρέμασαν σκυλάκι…

23 Ιανουαρίου 2024

Sadahzinia: Καταγγέλλει απειλές κατά της ζωής της από τον B.D.Foxmoor

Με μια ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ερμηνεύτρια του low bap, Sadahzinia, κατά…

23 Ιανουαρίου 2024