Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η αποσωλήνωση 70χρονου και η πρώτη επικοινωνία με την κόρη του από τη ΜΕΘ

«Μπαμπάκα, κάνε κουράγιο, σε περιμένουμε, είσαι δυνατός. Σε περιμένουμε όλοι και σε αγαπάμε», λένε οι συγγενείς ενός 70χρονου ασθενούς που νοσεί με κορωνοϊό και μόλις κατάφερε να αποσωληνωθεί από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς». «Κι εγώ σας αγαπώ», λέει ο ασθενής στην οικογένειά του.

Η πρώτη αγκαλιά με την οικογένειά του ο ασθενής την κάνει από… απόσταση. Τα δάκρυά τους κρύβονται πίσω από τις μάσκες που φορούν και αναφιλητά που χάνονται από τους ήχους των μηχανημάτων. Ο 70χρονος Κώστας έχει μόλις αποσωληνωθεί και δάκρυα χαράς πλημμυρίζουν την οικογένειά του, που ακούει ότι ο συγγενής τους έχει καταφέρει να βγει από τη ΜΕΘ.

Οπως μπορείτε να δείτε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του OPEN TV, η πρώτη επικοινωνία του 70χρονου με την κόρη του γίνεται μέσω τηλεφώνου. «Μπαμπάκα, κάνε κουράγιο, σε περιμένουμε, είσαι δυνατός. Δυνατά, μπαμπά, μπορείς, σε περιμένουμε όλοι και σε αγαπάμε».

Η αποσωλήνωση του 70χρονου Κώστα ήταν το καλύτερο νέο για όσους εργάζονται άκοπα στην εντατική του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς». «Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά σε κάθε ασθενή», σημειώνει στο OPEN η διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», Ελένη Αντωνιάδου. Για να συμπληρώσει μία γιατρός της ΜΕΘ στην κάμερα του OPEN «τελικά, πάει κάτι καλά. Δεν πάνε όλα στραβά».

Η εικόνα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραπέμπει σε νοσοκομεία εν καιρώ πολέμου… Κρεβάτια γεμάτα, ασθενείς κάθε ηλικίας που δίνουν τη βουβή μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, παλεύοντας με τον κορονοϊό. Δίπλα τους πάντα οι γιατροί και οι νοσηλευτές που βρίσκονται συνεχώς στις ΜΕΘ κορονοϊού. «Οι νοσηλευτές μου είναι ήρωες», λέει η διευθύντρια Νοσηλευτικής του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», Λίνα Ντότση. Για να συμπληρώσει μία νοσηλεύτρια: «Δεν πληρώνεται αυτό που ζούμε. Μεταφέρουμε αυτό το άγχος σπίτι μας».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το