Ελλάδα

Κορονοϊός: Εργαζόμενη στο ΑΧΕΠΑ κατέληξε από τον ιό στο νοσοκομείο

Μία μέρα μετά τον θάνατο του 42χρονου πνευμονολόγου στο νοσοκομείο Αττικόν έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό ένας ακόμη εργαζόμενος σε νοσοκομείο αναφοράς. Πρόκειται για γυναίκα ηλικίας περίπου 49 ετών, η οποία εργαζόταν στον τομέα των παραϊατρικών υπηρεσιών ως χειρίστρια στο Ακτινολογικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Η γυναίκα νοσηλευόταν τις τελευταίες περίπου δύο εβδομάδες στο ΑΧΕΠΑ.

«Η συνάδελφος παρουσίασε συμπτώματα, μετά από λίγο καιρό χειροτέρεψε και όταν επιβαρύνθηκε πολύ η υγεία της, διασωληνώθηκε. Τελικά κατέληξε το πρωί της Δευτέρας. Έδωσε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως την έδινε και κάθε μέρα στο νοσοκομείο, για να ανταποκριθεί στα καθηκοντά της. Μαζί της έδωσαν τη μάχη οι γιατροί και οι νοσηλευτές, αλλά, δυστυχώς, η συνάδελφος δεν τα κατάφερε». λέει στο ethnos.gr το μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Ελένη Μπακιρλή.

Σύ,φωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η γυναίκα κατά πάσα πιθανότητα δεν κόλλησε τον ιό μέσα στο νοσοκομείο, όπου εργαζόταν, αλλά από το οικογενειακό της περιβάλλον. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτος κόλλησε κορωνοϊό ο γιος της και στη συνέχεια νόσησε η ίδια και ο σύζυγός της. Ο σύζυγος και ο γιος δε νοσηλεύονται σε κάποια νοσοκομειακή μονάδα.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες πέθανε από κορωνοϊό σε ηλικία 52 ετών ο Γιάννης Μητρόπουλος, ένας εκ των γιατρών της Βουλής, με ειδικότητα καρδιολόγου, ο οποίος νοσηλευόταν για μικρό χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο Σωτηρία.
Ακολουθεί η ανάρτηση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπου Κοροξενού:

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το