Οικονομία

Κορωνοϊός: Επιδότηση θερμαστρών για να κάθονται έξω οι πελάτες

Κίνητρα στις επιχειρήσεις εστίασης ώστε να προμηθευθούν θερμάστρες εξωτερικού χώρου εξετάζει να δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv. Αυτή η απόφαση δείχνει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βρεθεί τρόπος ώστε να λειτουργήσουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με κάθε δυνατό τρόπο, κόντρα στον κορωνοϊό.

Πιο αναλυτικά, πρόγραμμα επιδότησης της αγοράς θερμαστρών για τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης. Στόχος του προγράμματος, που θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ, είναι να διευκολυνθεί η λειτουργία των καφέ, μπαρ και καταστημάτων εστίασης κατά τους χειμερινούς μήνες, αφού θα μπορούν να χρησιμοποιούν και τους εξωτερικούς χώρους τους.

Στόχος είναι να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία. Πάντως, δεν είναι απίθανο να περιορισθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης έως τις δέκα το βράδυ, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας. Το ενδεχόμενο αυτό δεν απέκλεισε ο κ. Γεωργιάδης ως ένα από τα μέτρα που μπορεί να ενεργοποιηθούν εφόσον κριθεί αναγκαία με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το