Ελλάδα

Κορονοϊός: Διαμαρτυρία εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας – Καταγγέλλουν ελλείψεις και μηδενικές προσλήψεις

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν διαμαρτυρίες ενάντια στις συνθήκες, κάτω από τις οποίες εργάζονται, κόντρα στον κορονοϊό.

Πανελλαδική Ημέρα Δράσης στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας – Πρόνοιας η σημερινή, με τους εργαζομένους στα νοσοκομεία να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δίνουν μάχη κόντρα στον κορονοϊό, καταγγέλλοντας έλλειψη υγειονομικού προσωπικού αλλά και, σε πολλές περιπτώσεις, μηδενικές προσλήψεις από την αρχή της πανδημίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, η Σοφία Χατζίδου, πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, για την κατάσταση που επικρατεί στη μονάδα: «Υπάρχει θετικό κρούσμα σε πεντάκλινο σε καρδιολογικό θάλαμο. Δεν είναι η πρώτη φορά.
Σε καραντίνα οι ασθενείς, αλλά όχι οι εργαζόμενοι γιατί δεν έχουν αντικαταστάτες».

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης ζητούν περισσότερες προσλήψεις, περισσότερα τεχνολογικά μέσα και περισσότερα μέσα προστασίας κατά του κορονοϊού στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν. Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, παρότι δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, έχει κληθεί να παρέχει υπηρεσίες covid χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες δυνατότητες. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα πολλά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου και τις κτιριακές ελλείψεις, καθώς και τις ελλείψεις προσωπικού.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το