Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το έντυπο μετακίνησης στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Στο δρόμο του lockdown φαίνεται πως οδηγείται η χώρα λόγω του κορωνοϊού. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα στις 6 μ.μ. – δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί – και μία ώρα αργότερα οι υπουργοί Νίκος Χαρδαλιάς, Κυριάκος Πιερρακάκης και Βασίλης Κοντοζαμάνης θα εξειδικεύσουν τα μέτρα πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.

Οι ανακοινώσεις των υπουργών αναμένεται να γίνουν από το Χαλάνδρι, εκεί όπου βρίσκεται ο Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων.

Το lockdown, εκτός από τον περιορισμό της κυκλοφορίας, περιλαμβάνει τη λειτουργία τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας, αλλά και γραπτά μηνύματα που θα στέλνουν οι πολίτες σε συγκεκριμένο πενταψήφιο αριθμό και θα ενημερώνουν για το πού πηγαίνουν. Ο αριθμός αυτός κατά πληροφορίες θα είναι το 13033 και στο μήνυμα, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνεται μία ειδική φόρμα με συγκεκριμένες επιλογές, τις οποίες οι πολίτες θα πρέπει να συμπληρώνουν για να πάρουν άδεια εξόδου. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή κυκλοφορήσουν χωρίς τη σχετική άδεια, τότε κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο.

Στην ακόλουθη εικόνα μπορείτε να δείτε πως θα είναι το έντυπο δήλωσης μετακίνησης των πολιτών. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο έντυπο είναι ίδιο με αυτό που συμπληρώνουν οι πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν στη Γαλλία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το