Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αρνητικός ο σύζυγος του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος

Ο σύζυγος της γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία αποτελεί επίσημα το πέμπτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας, βρέθηκε αρνητικός στον ιό. Η γυναίκα υπήρξε στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να κολλήσει και η ίδια τον ιό. Ωστόσο, ο σύζυγός της, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπήρξε πιο τυχερός.
Συνολικά, στη χώρα μας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε επτά, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, το Σάββατο 29/2, ανακοινώνοντας τα τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, ανέφερε τα εξής:

«Ανακοινώνονται ακόμα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Το πρώτο πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το δεύτερο πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. Το τρίτο πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ».

Τα τρία αυτά περιστατικά, όπως αναφέρει ο κ. Τσιόδρας, προστίθενται στα τέσσερα προηγούμενα. Υπενθυμίζεται ότι έχουν νοσήσει μία 38χρονη γυναίκα εκπαιδευτικός από τη Θεσσαλονίκη και το παιδί της, καθώς και μία 40χρονη γυναίκα από το Μαρούσι και η κόρη της.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το