Τοπικά

Κορωνοϊός: Αποκλιμάκωση των μολύνσεων στη Μαγνησία μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου

Ανοδική πορεία καταγράφουν καθημερινά οι νέες μολύνσεις στη Μαγνησία. Στο χερσαίο τμήμα του Νομού καταγράφηκαν χθες 60 κρούσματα και στις Σποράδες δύο.
Ουσιαστική αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα σημειωθεί μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου που το 30 – 35% των πολιτών θα είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις. Τότε θα δούμε μια σαφή αποκλιμάκωση των πανδημικών δεικτών στον Νομό, σύμφωνα με τους γιατρούς των κλινικών covid στο Νοσοκομείο του Βόλου.
Με τη δεύτερη δόση του εμβολίου είχαν εμβολιαστεί μέχρι χθες στη χερσαία Μαγνησία περίπου 21.000 άτομα και στις Σποράδες μόνο 2.500.
Στο μεταξύ, 68 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονταν χθες στο Νοσοκομείο του Βόλου. Στην Α’ κλινική Covid νοσηλεύονταν 26 ασθενείς, στη Β’ 24 και στη Γ’ κλινική πέντε ασθενείς.
Η ΜΕΘ Covid παραμένει πλήρης στο 100%, αφού εξακολουθούν να νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς, ηλικίας από 37 μέχρι 76 ετών.
Διασωληνωμένοι παραμένουν και δύο ασθενείς σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, όπου νοσηλεύονται συνολικά πέντε άτομα.
Χθες, στη διάρκεια της εφημερίας έγιναν πέντε εισαγωγές ασθενών με covid και δόθηκαν τρία εξιτήρια.
Στο πλαίσιο δράσεων ελέγχου της διασποράς του ιού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ, ολοκληρώθηκαν χθες οι δωρεάν μαζικές λήψεις τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid-test) μέσω δειγματοληψίας, που πραγματοποιήθηκαν στον Δ. Βόλου και στον Δ. Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μαγνησίας – Σποράδων διενεργήθηκαν τεστ σε 524 άτομα και βρέθηκαν 11 θετικά, στη Νέα Δημητριάδα λήφθηκαν 136 δείγματα και βρέθηκε 1 θετικό, στα Άνω/Κάτω Λεχώνια λήφθηκαν 129 δείγματα και βρέθηκαν 3 θετικά, ενώ στη Ζαγορά και στο Μούρεσι λήφθηκαν 54 και 76 δείγματα αντίστοιχα και όλα βρέθηκαν αρνητικά.

Σήμερα Πέμπτη θα γίνει μαζική δειγματοληψία στον Βόλο, Διοικητήριο Π.Ε. Μαγνησίας – Σποράδων (Ελ. Βενιζέλου-Αναλήψεως) από ώρα 09:00 έως 14:00.
– Μαζική δειγματοληψία στον Βόλο, έμπροσθεν ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας από ώρα 09:00 έως 14:00.
– Μαζική δειγματοληψία στη Ν. Ιωνία Βόλου, έμπροσθεν Ι.Ν. Ευαγγελίστριας από ώρα 09:00 έως 14:00.
– Μαζική δειγματοληψία στoν Άνω Βόλο, ΤΟΜΥ Ιωλκού από ώρα 09:00 έως 14:00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το