Τοπικά

Κορωνοϊός: Αισιοδοξία προκαλούν τα στοιχεία για τη Μαγνησία – “Κανένας εφησυχασμός” λένε οι γιατροί

Αρνητικά είναι όλα τα “ύποπτα” για κορωνοϊό δείγματα στο Νοσοκομείο του Βόλου, για μια ακόμη ημέρα σήμερα και παρ΄ότι δεν γίνονται τεστ στον πληθυσμό, η εικόνα που παρουσιάζει ο Νομός Μαγνησίας μέχρι τώρα-με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Αχιλλοπούλειου– προκαλεί αισιοδοξία για την πορεία. Σε σύνολο 150 περίπου δειγμάτων που έχουν ληφθεί από πολίτες με γριπώδη συμπτώματα που έσπευσαν να εξετασθούν για κορωνοϊό, θετικά ήταν μέχρι σήμερα δύο, ενώ ολοκληρώθηκε ο κύκλος της ενδεχόμενης μετάδοσης τους ιού από τον 22χρονο και τον 77 Γερμανό, χωρίς να προκύψουν από το περιβάλλον τους και τις επαφές τους  νέα κρούσματα κορωνοϊού.

¨Εξετάζουμε κάθε μέρα τα δεδομένα, βλέπουμε ηλικίες και στατιστικά. Είμαστε ικανοποιημένοι που ο κόσμος ακολουθεί τις οδηγίες και δεν πρέπει να υπάρξει ούτε για ένα λεπτό χαλάρωση των μέτρων αυτοπεριορισμού. Είμαστε σε θετική -μέχρι σήμερα-τροχιά και δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Οι οδηγίες πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο για να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι από την περιπέτεια”, σημειώνουν οι γιατροί.

Στο μεταξύ εκδόθηκαν τα αποτελέσματα τω χθεσινών εισαγωγών στο Τμήμα Επειγόντων  και αρνητικές σε κορωνοϊο είναι μια μητέρα και η κόρη της  36 και 12 ετών αντίστοιχα. Αρνητικός επίσης και ένας  86χρονος άνδρας που νοσηλεύεται στη Μονάδα λοιμώξεων, όπως και μια 85χρονη γυναίκα. Αρνητικοί ένας άντρας  80 και 83 χρόνων καθώς μια 82χρονη γυναίκα, όπως και μια 43χρονη. Σήμερα στο Νοσοκομείο του Βόλου έσπευσαν  δύο άτομα με συμπτώματα γρίπης και έγιναν και εξετάσεις για κορωνοϊο. Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν το βράδυ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το