Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 κρούσματα σήμερα – Φόβοι για νέο αρνητικό ρεκόρ

Ο ρυθμός που αυξάνονται τα θετικά κρούσματα σήμερα Τετάρτη 17 Μαρτίου οδηγεί ολοταχώς τη χώρα μας προς νέο αρνητικό ρεκόρ, με το προηγούμενο της 12ης Νοεμβρίου 2020 να φαίνεται ότι δυστυχώς θα καταρριφθεί. Τα 3.316 κρούσματα κορωνοϊού που είχαν καταγραφεί στις 12/11/2020 ήταν η πιο μαύρη μέρα που είχε καταγράψει η χώρα μας μέσα στην πανδημία. Σήμερα, μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι τα θετικά κρούσματα είχαν ξεπεράσει τις 2.000 και μέχρι να ανακοινώσει τα επίσημα στοιχεία ο ΕΟΔΥ θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουν ξεπεράσει τις 3.000 και πιθανώς θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ.

Την ίδια ώρα, οριακή παραμένει η κατάσταση και στα νοσοκομεία με το σύστημα Υγείας να δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ τις τελευταίες ημέρες, με τους διασωληνωμένους ασθενείς να είναι 605 χθες Τρίτη, ενώ το αρνητικό ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 3/12/2020 με 622 συμπολίτες μας να βρίσκονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς. Για την αποθαρρυντική επιδημιολογική εικόνα είχαν προϊδεάσει και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, τα οποία αποδεικνύουν συνεχή αύξηση του ιικού φορτίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ιικό φορτίο αυξάνεται διαρκώς στις μεγάλες πόλεις της χώρας με την Κρήτη να καταγράφει τη μεγαλύτερη μεταβολή. Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου και της Πάτρας για την περίοδο από 8 έως 14 Μαρτίου 2021. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των εκάστοτε Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το