Ελλάδα

Κοροϊδία με τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ

πολυκατοικίες

Από γκάφα σε γκάφα το πάνε με τον ΕΝΦΙΑ ή πρόκειται για ένα τρικ που μειώνει τον αριθμό όσων δικαιούνται εκπτώσεις ώστε να εισπράξει περισσότερα το κράτος.

Δεν πρόλαβε να γίνει η ρύθμιση για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και ήρθε η εγκύκλιο της Γ.Γ. Εσόδων να κόψει την έκπτωση στους πλέον φτωχούν πολίτες όπως τους ανάπηρους και τους άνεργους.
Στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ, συμπεριλαμβάνονται ακόμη και εισοδήματα τα οποία είναι έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα, όπως:
– Οι αποζημιώσεις απολύσεων

– Ποσά κοινωνικών παροχών τα οποία δεν φορολογούνται και δεν υπόκεινται καν σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης, όπως είναι τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα στήριξης τέκνων, τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία ολικά τυφλών και κινητικά αναπήρων σε ποσοστό άνω του 80%.

– Συνυπολογίζεται επίσης και το ΕΚΑΣ και τα φοιτητικά επιδόματα.

Όλα τα παραπάνω ποσά θα προστίθενται στα λοιπά εισοδήματα των φορολογουμένων τα οποία υπόκεινται κανονικά σε φόρο ή φορολογούνται αυτοτελώς.

Κινδυνεύουν να πληρώσουν ολόκληρο τον ΕΝΦΙΑ εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοι πολίτες
Με λίγα λόγια είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι πολίτες που κινδυνεύουν με την πρόσθεση όλων των παραπάνω στο εισόδημά τους να περάσουν το όριο εισοδήματος που τίθεται για τον ΕΝΦΙΑ και έτσι να χάσουν τις εκπτώσεις ως 50% και να αναγκαστούν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό του φόρου.
Πηγή: www.newsit.gr
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το