Αθλητισμός

Κωπηλασία: Χρυσό μετάλλιο ο Παπακωνσταντίνου, χάλκινο η Αραμπατζή στο Παγκόσμιο Κ23

Τετραπλός θρίαμβος για τα ελληνικά κουπιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 που ολοκληρώθηκε στο Ρατσίτσε της Τσεχίας. Χρυσό μετάλλιο για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου, με καταγωγή από τον Πτελεό Μαγνησίας (αγωνίζεται στον ΕΝΟΑ) και χάλκινο μετάλλιο για τη Βολιώτισσα Αγγελική Αραμπατζή του ΟΕΑ/ΝΑΒ.

Επίσης, στην 6η θέση τερμάτισαν ο Βολιώτης Δημήτρης Ζωγράφος του ΟΕΑ/ΝΑΒ και οι Βολιώτισσες Ελένη και Ειρήνη Βαρελοπούλου, επίσης του ΟΕΑ/ΝΑΒ.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα μετάλλια κατέκτησαν οι Έλληνες κωπηλάτες στη κατηγορία που ουσιαστικά είναι αυτή που θα αναδείξει τους Ολυμπιονίκες στο Παρίσι το 2024, εκ των οποίων δύο χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο ενώ δυο ακόμα πληρώματα πήραν μέρος στους μεγάλους τελικούς.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου που τερμάτισε πρώτος στον τελικό του σκιφ ελ βαρών των αγοριών με χρόνο 6:57.63 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ιταλό Τόρε (6:59.96) και στη 3η τον Βούλγαρο Πένεφ (7:10.7).

Ο εθνικός μας ύμνος ακούστηκε και προς τιμήν του διπλού σκιφ των αγοριών, όπου οι Χρήστος Στεργιάκας και Θανάσης Παλαιοπάνος έφτασαν πρώτοι στο τερματισμό του τελικού, σημειώνοντας χρόνο 6:23.49. Στη δεύτερη θέση έμεινε η βάρκα από τη Γερμανία 6:25.62 και στη 3η αυτή από την Ελβετία 6:29.12

Ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια στέφθηκε η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ ελ. βαρών των κοριτσιών. Η Καστοριανή κωπηλάτρια τερμάτισε σε 7:55.42 πίσω από την Ιταλίδα Κρόσιο που πήρε το χρυσό με 7:49.92 και μπροστά από την Ρωσίδα Φόμινα που πήρε το χάλκινο με 7:55.51.

Το καρέ των μεταλλίων έκλεισε το διπλό σκιφ των κοριτσιών όπου οι Αγγελική Αραμπατζή- Ευαγγελία Φράγκου τερμάτισαν στη 3η θέση με χρόνο 7:16.51 χάνοντας για πολυ λίγο το ασημένιο από τη βάρκα της Γερμανίας (7:16.38) ενώ πολύ κοντά ήταν και το ολλανδικό πλήρωμα που πήρε το χρυσό με 7:15.61.

Στην 6η θέση του τελικού του διπλού ελαφρών βαρών τερμάτισαν οι Ελένη και Ειρήνη Βαρελοπούλου σημειώνοντας χρόνο 7:33.95 ενώ στο μικρό τελικό της τετρακώπου άνευ οι Τζουμέζης-Μπουκουβάλας-Καπάκογλου-Λαπίκοφ πήραν τη 4η θέση και τη 10η συνολικά με χρόνο 6:11.31.

Πολλά συγχαρητήρια σε ολά τα πληρώματα για τις σπουδαίες τους εξαφανίσεις μετά από μια τόσο ιδιαίτερη χρόνια και τόσο δύσκολη προετοιμασία.

Με την κατάκτηση της 6ης θέση στον τελικό της δικώπου των αγοριών ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Παύλος Φαΐτας-Δημήτρης Ζωγράφος. Οι δυο Έλληνες πρωταθλητές τερμάτισαν σε 6:50.60 και κέρδισαν πολύ σημαντικές εμπειρίες στην κορυφαία διοργάνωση στη κατηγορία τους.

Η Αγγελική Αραμπατζή (αριστερά) μαζί με την Ευαγγελία Φράγκου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το