Τοπικά

Κοπή πίτας από τη «Φλόγα» Μαγνησίας με κοινωνικά μηνύματα (photos)

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του χθες το βράδυ στην Εξωραϊστική παρουσία αρκετού κόσμου ο Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο «Φλόγα».

Η εκδήλωση άρχισε με το δρώμενο από το παραμύθι «Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι» της Δήμητρας Σωκράτους που παρουσίασαν τα παιδιά της Δ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Άλλης Μεριάς με την καθοδήγηση του Γιάννη Καραλάκου, καθηγητή Αγγλικών, του μουσικού Νικόλα Παπαθανασίου και της δασκάλας της τάξης κ. Σταυρούλας Παπαλεξοπούλου.

Πώς είναι να ζεις με ένα λευκό μπιζέλι μέσα στο κεφάλι σου; Τι είναι; Πώς μπήκε εκεί; Τα παιδιά προβληματίστηκαν, αφηγήθηκαν και τραγούδησαν για να δώσουν δύναμη σε όλους, ενώ στο τέλος καταχειροκροτήθηκαν για την παρουσίαση από τους παρευρισκόμενους.

Η κ. Κωνσταντίνα Τριανταφύλλου, πρόεδρος της «Φλόγας» Μαγνησίας, τόνισε ότι «έχουμε εθιμοτυπικά την κοπή της βασιλόπιτας της «Φλόγας» Μαγνησίας με την παρουσία μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Άλλης Μεριάς με ένα πολύ ιδιαίτερο θεατρικό δρώμενο που αφορά μια κυπριακή ιστορία. Ένα παιδάκι έχει ένα λευκό μπιζέλι στο κεφαλάκι του και στο τέλος γίνεται καλά. Το δρώμενο είναι πλαισιωμένο από τα ίδια τα παιδιά και την υποστήριξη των δασκάλων και του μουσικού τους».

Στην εκδήλωση κοπής της πίτας το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Μαγνησίας.
Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με παρουσία και στη Μαγνησία. «Στη Φλόγα συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες και αγωνιζόμαστε για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο» σημειώνεται.

Η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν έχει σύνορα. Σε αντίθεση με άλλες ασθένειες, ο καρκίνος προσβάλλει εξίσου τα παιδιά σε όλες τις χώρες του πλανήτη, αναπτυγμένες και μη. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στον κόσμο 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά, προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και κατάλληλης θεραπείας.

Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής και της τεχνολογίας, ποσοστό 75% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και εξειδικευμένη θεραπεία, μπορεί να ιαθεί. Τα ίδια ποσοστά ίασης έχουμε και στη χώρα μας, όπου νοσούν 350 παιδιά περίπου κάθε χρόνο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το