Κατηγορίες: Ελλάδα

Κόντρα Στρατούλη – Βρούτση στη Βουλή για τη βόμβα Ρωμανιά

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ μετά τη δήλωση-βόμβα του Γιώργου Ρωμανιά περί μείωσης συντάξεων με νοθευμένες αναλογιστικές μελέτες.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης τόνισε πως «αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που είχε προγραμματίσει και προϋπολογίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, θα είχαμε προχωρήσει σε μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15%».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, αφού επανέλαβε τη θέση του ότι κανένας υπουργός δεν παρεμβαίνει σε αναλογιστικές μελέτες, κάλεσε την κυβέρνηση «εφόσον είναι λάθος οι αναλογιστικές μελέτες και υπάρχουν χρήματα» να καταθέσει τροπολογία προκειμένου να μειώσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και να αυξήσει τις συντάξεις.

«Αν δεν το κάνετε επανέρχεστε στις προεκλογικές εξαγγελίες», είπε ο κ. Βρούτσης προκαλώντας την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη που απάντησε στα «πυρά».

«Δεν μπορεί υπουργός που προχώρησε σε σφαγιασμό των συντάξεων να ζητά από την παρούσα κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση των συντάξεων», τόνισε ο κ. Στρατούλης και συνέστησε στον κ. Βρούτση να μην ανησυχεί γιατί, όπως είπε, «τον σφαγιασμό που έγινε στις συντάξεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον αποκαταστήσει μόλις η οικονομία σταθεί στα πόδια της. Μην ανησυχεί ο κ. Βρουτσης».

Μάλιστα, ο κ. Στρατούλης αναφέρθηκε περαιτέρω στις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης λέγοντας πως «αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που είχε προγραμματίσει και προϋπολογίσει η προηγούμενη κυβέρνηση με τον κ. Βρούτση θα είχαμε προχωρήσει σε μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15%».

«Όταν εμείς επί ενάμιση μήνα προσπαθούμε να αποτρέψουμε μια καταστροφή είναι υποκριτικό να χύνετε κροκοδείλια δάκρυα» πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης.

«Αν έμπαιναν σε ισχύ οι μνημονιακές διατάξεις θα έπρεπε να πάρουμε 810 εκατ. ευρώ από τους πολίτες. Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, ούτε σε σας κ. Βρουτση ούτε στην τρόικα […] . Τον σφαγιασμό που έγινε στις συντάξεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον αποκαταστήσει μόλις η οικονομία σταθεί στα πόδια της. Μην ανησυχείτε κύριε Βρούτση», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Πηγή:iefimerida.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μεσολόγγι: Άλυτο μυστήριο η εξαφάνιση του 31χρονου – Το νέο στοιχείο που μπαίνει στο επίκεντρο των ερευνών

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι αφού μέχρι τώρα οι…

10 Ιανουαρίου 2024

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Το νεκρό βρέφος του κατηγορούμενου και οι καταγγελίες ότι έκλεψαν τη σορό του

Πρωταγωνιστής σε μια παλιά αλλά περίεργη υπόθεση, η οποία είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης το…

10 Ιανουαρίου 2024

Κλιμάκωση της κακοκαιρίας το Σάββατο – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κι έντονες χιονοπτώσεις

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα και θα κλιμακωθεί το Σάββατο,…

10 Ιανουαρίου 2024

Επίδομα παιδιού Α21: Η ημερομηνία πληρωμής από τον ΟΠΕΚΑ

Στις 31 Ιανουαρίου αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ, σε αυτούς…

10 Ιανουαρίου 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Με καταδίκασαν πριν γίνω ύποπτη – Μου είπαν να πω ότι ο Μάνος μου έδωσε την κεταμίνη»

Σε ερωτήσεις της Έδρας ξεκίνησε να απαντά η Ρούλα Πισπιρίγκου που σήμερα, τέταρτη ημέρα απολογίας,…

10 Ιανουαρίου 2024

Έλον Μασκ για μετάναστες: «Σύντομα θα έρθουν για τα σπίτια σας»

Σε μία μάλλον αμφιλεγόμενη ανάρτηση προχώρησε ο ιδιοκτήτης της Χ Έλον Μασκ, σχολιάζοντας την απόφαση…

10 Ιανουαρίου 2024