Αθλητισμός

Κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου σήμερα στο Βατάν ο Ολυμπιακός Β. (προαγγελία)

Δύο εκτός έδρας παιχνίδια σε διάστημα τεσσάρων ημερών πρόκειται να δώσει ο Ολυμπιακός Βόλου για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, το ένα εξ αναβολής. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» σήμερα στις 17.00 στο γήπεδο Βατάν στην Κατερίνη θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα Πόντου, ένα ματς που ήταν να διεξαχθεί για την 13η αγωνιστική, ενώ την προσεχή Κυριακή 20/6 θα παίξουν με την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη», για την 17η αγωνιστική, προτελευταίας του πρωταθλήματος.

Τα δύο αυτά παιχνίδια είναι και τα τελευταία εκτός έδρας για φέτος, καθώς στις 27 Ιουνίου, στην αυλαία του Βορείου ομίλου της Φούτμπολ Λιγκ, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Πιερικό στη Νεάπολη.

Το σημερινό εξ αναβολής παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου επρόκειτο να διεξαχθεί στις 23 Μαΐου και είχε αναβληθεί, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισαν 16 ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, παραμονή του αγώνα, όταν και έπαθαν τροφική δηλητηρίαση, πριν η αποστολή αναχωρήσει για την Κατερίνη.

Το παιχνίδι ορίστηκε για σήμερα Τετάρτη 16/6 και λίγο έλειψε να αναβληθεί εκ νέου, καθώς στο τέλος της περασμένης εβδομάδας προέκυψαν κρούσματα κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Πόντου, που είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνει την περασμένη Κυριακή το παιχνίδι της ομάδας της Καλαμαριάς με την Τρίγλια.

Προχθές Δευτέρα, όλοι όσοι απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα του Απόλλωνα Πόντου υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ, τα οποία ήταν καθαρά και άναψε το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή του σημερινού αγώνα, που είχε οριστεί από την Λίγκα την περασμένη Τετάρτη.

Ο Ολυμπιακός μετά από τρεις σερί νίκες ανέβηκε στην 4η θέση με 28 βαθμούς, όσους έχει και ο Πιερικός και αισθάνεται βαθμολογικά άνετος. Όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Βασίλης Βούζας, στόχος της ομάδας είναι να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία.

Από την πλευρά του ο Απόλλων Πόντου δίνει τη «μάχη» για να αποφύγει την 9η θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική. Αυτή τη στιγμή έχει 14 βαθμούς και υπολείπεται δύο πόντους από τους Θεσπρωτό και Τρίγλια και τρεις από τον Αλμωπό Αριδαίας. Έχοντας, ωστόσο, δύο παιχνίδια λιγότερα, καθώς εκτός του σημερινού με τον Ολυμπιακό, θα ακολουθήσει και το εξ αναβολής παιχνίδι με την Τρίγλια, επίσης στο Βατάν.

Γίνεται αντιληπτό, πως το σημερινό παιχνίδι για τον Απόλλωνα είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς οι «Πόντιοι» θέλουν μόνο νίκη για να «αναπνεύσουν» βαθμολογικά και να κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη παρουσιάζεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση τον τελευταίο μήνα, καθώς μετά την ήττα από τη Βέροια με 3-0 εντός έδρας, ακολούθησαν τέσσερα παιχνίδια, με απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα. Συγκεκριμένα, «έσπασε» το αήττητο της Καβάλας εντός έδρας, επικρατώντας με 1-0, στη συνέχεια πήρε το «διπλό» στην Ηγουμενίτσα από τον Θεσπρωτό (2-1), ακολούθησε η ήττα με 3-0 από τον Πιερικό στην Κατερίνη, ενώ σ’ ένα καθοριστικό παιχνίδι επιβλήθηκε με 3-1 του Αλμωπού στο Βατάν.

Πέρα από το εξ αναβολής παιχνίδι με την Τρίγλια, ο Απόλλων θα κλείσει τη χρονιά με δύο παιχνίδια εκτός έδρας, με Πανσερραϊκό και ΑΕΠ Κοζάνης.

Τα πλάνα του Βούζα
Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώθηκε χθες και ο Βασίλης Βούζας δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Νίκου Μπουτζίκου (εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής), ενώ τραυματίες είναι οι Ζερόμ Γκιοατά (δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του από το παιχνίδι με τον Αλμωπό), Μιχάλης Γιαννίτσης, όπως και ο Γκενάτι Ξενοδόχοφ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου με τον Θεσπρωτό. Θυμίζουμε, πως τραυματίες εδώ και καιρό είναι ο Θωμάς Γραικός, όπως και ο Γιώργος Παπακώστας.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Λαδάς, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Πέλκας και το αριστερό ο Τσαγκαλίδης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Χολέβας και Φιλίποβιτς. Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Κόλα και Σκοπελίτης, με τους Βασιλούδη και Βουκελάτο να αγωνίζονται στις πτέρυγες και τον Κατσούκη πίσω από τον προωθημένο Παπαδημητρίου.

Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκονται και οι Κωνσταντίνου, Κολέλα, Νικλητσιώτης, Τζούριτς, Ερέρα, Μπέικος, Μπόλης, Πατρώνης.

«Σφυρίζει» ο Μπεκιάρης
Ο Λάμπρος Μπεκιάρης από την ΕΠΣ Καρδίτσας ορίστηκε να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση. Βοηθούς θα έχει τους Λευτέρη Βογιατζή (Καρδίτσας) και Θανάση Μαλανδρή (Χαλκιδικής). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Γιώργος Μελτζανίδης από την Ημαθία και παρατηρητής ο Συμεών Σπύρου από την ΕΠΣ Καστοριάς.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή – Πού θα γίνει η κηδεία του

Ο Βασίλης Καρράς έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό, έφυγε από…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ο «μαραθώνιος» για να σωθεί ο 14χρονος από την Άρτα που κατέρρευσε στα κάλαντα – Χρειάστηκε να φτάσει στην Αθήνα για ΜΕΘ

Από τέσσερα νοσοκομεία χρειάστηκε να περάσει το παιδί που παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ είχε βγει…

24 Δεκεμβρίου 2023

Θρήνος: Αυτός είναι ο 22χρονος που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο έξω απ’ τη Λάρισα – Αύριο το στερνό «αντίο» στον Τύρναβο

Τεράστια θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου ο άδικος χαμός του 22χρονου Θεόδωρου Γεωργάκη…

24 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν μονοήμερη εκπαίδευση ορειβατικού σκι για παιδιά, νέους και νέες του Δήμου Ελασσόνας στον Όλυμπο

Ως φυσικό επακόλουθο της θεματικής γιορτής «Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα» έρχεται η εκπαίδευση στο Ορειβατικό…

24 Δεκεμβρίου 2023

Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος: Πυρήνες Ειρήνης

Πυρήνες Ειρήνης Άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» 24/12/2023   Ορισμένοι θα…

24 Δεκεμβρίου 2023

Επιχείρηση της πυροσβεστικής για ζευγάρι στην Ανεμούτσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Π.Υ.Βόλου για ζευγάρι στην Ανεμούτσα. Το νεαρό ζευγάρι τουριστών, χάθηκε…

24 Δεκεμβρίου 2023