Τοπικά

«Κόντρα» στην ομάδα πλειοψηφίας Δ. Σκιάθου- Αλλαγές στη ΔΕΥΑ

Η μάχη επιγόνων στη Σκιάθο προκαλεί διαλυτικά φαινόμενα στην ομάδα του Δ. Πρεβεζάνου και την Παρασκευή αποφασίζεται η «αναδιάρθρωση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.», στο δημοτικό συμβούλιο.

Μετά από παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων από επιτροπές του Δήμου – είτε γιατί ενοχλήθηκαν από παρεμβάσεις υπηρεσιακών παραγόντων για τήρηση της νομιμότητας εις βάρος ψηφοφόρων, είτε γιατί δεν μπορούσαν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους – στην ομάδα πλειοψηφίας του Δ. Πρεβεζάνου εξελίσσεται μια μεγάλη εσωτερική διαμάχη. Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Λ. Βιολέττας βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου και με ανακοίνωσή του διέψευσε όσα ο δήμαρχος επιβεβαίωσε για μεταξύ τους έντονη διαμάχη.
Ο κ. Βιολέττας δεν έχει κρύψει τις προσωπικές του βλέψεις να ηγηθεί ψηφοδελτίου στις επόμενες εκλογές ενώ σε σύγκρουση που είχε με τον κ. Πρεβεζάνο, ο δήμαρχος φέρεται να του είπε: «Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνεις, είναι δικαίωμά σου, αλλά όσο είσαι σε αυτή την παράταξη θα σέβεσαι τον επικεφαλής και δεν θα με υπονομεύεις». Είναι θέμα ημερών να ξεκαθαριστεί το τοπίο εφόσον ο δήμαρχος προκάλεσε ανοιχτά τον κ. Βιολέττα να παραιτηθεί και να ακολουθήσει τον δικό του πολιτικό δρόμο, ενώ την Παρασκευή θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η… αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ σε ένα νησί που οι κάτοικοι δεν καταναλώνουν πόσιμο νερό έχει δεχτεί έντονη κριτική, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η διαμάχη μεταξύ Λ. Βιολέττα και δημάρχου για το έργο της αφαλάτωσης. Ο δήμαρχος προέκρινε το έργο και υποστήριξε τη συνεργασία με ιδιώτη για 15 χρόνια, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ (πρόεδρος είναι ο δήμαρχος) απέκλεισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και σημείωσε ότι οι υδάτινοι πόροι του νησιού επαρκούν για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών, ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός σχεδόν εξαπλασιάζεται, αν γίνει σωστή διαχείριση. Στη συνέχεια, ανέφερε ότι στο πλαίσιο υλοποίησης ευρωπαϊκού προγράμματος η ΔΕΥΑΣ προχώρησε σε μία μελέτη ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Ήδη έχουν διανοιχθεί επτά γεωτρήσεις εκ των οποίων οι δύο «έπεσαν» στο δίκτυο και αναμένεται σύντομα να δημοπρατηθεί το έργο για να συνδεθούν με το δίκτυο και άλλες τέσσερις, με καλής ποιότητας νερό. Εξήγησε ταυτόχρονα ότι η παλιά γεώτρηση που υδροδοτεί το νησί από το 1976, λόγω της υπεράντλησης πλέον διαθέτει υφάλμυρο νερό και η λύση είναι να υποστεί επεξεργασία αφαλάτωσης. «Η σκέψη είναι μέσα από διαγωνισμό να προκύψει ανάδοχος που θα το κατασκευάσει και θα το εκμεταλλευτεί για πέντε χρόνια και σε μας να παραχωρεί 1.000 κυβικά νερού την ημέρα έναντι ενός ποσού», είπε και οι δηλώσεις του ήρθαν σε αντίθεση με τη βασική εισήγηση του κ. Πρεβεζάνου. Ο δήμαρχος μίλησε για ποσότητα 2.500 κυβικών από την αφαλάτωση, άρα για κάλυψη του συνόλου των αναγκών της Σκιάθου από τον ιδιώτη, με τον αντιπρόεδρό του να διαρρέει ότι η απόφαση είναι επικίνδυνη καθώς θα υπάρχει εξάρτηση ολόκληρου του νησιού από έναν ανάδοχο εργολάβο.

«Στροφή» Βιολέττα μετά τη στάση Πρεβεζάνου
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ διαψεύδει καυγά με τον δήμαρχο , αλλά ο κ. Πρεβεζάνος έχει επιβεβαιώσει όσα συνέβησαν στη «Θ». Επίσης ο κ. Βιολέττας δείχνει να μην επιθυμεί να βαθύνει το ρήγμα.
«Σαν άνθρωπος πιστεύω στη δημιουργία με βάση τη συνεργασία, κι όχι στην καταστροφή και στην υπονόμευση. Αυτό φαίνεται και από τις θέσεις μου κατά τις ψηφοφορίες στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΣ και των επιτροπών στις οποίες υπήρξα μέλος, οι οποίες ήταν πάντοτε σύμφωνες με τις θέσεις του συνδυασμού στον οποίο ανήκω και υπήρξα από τα ιδρυτικά του στελέχη, προτάσσοντας πάντα το «ΕΜΕΙΣ» και ποτέ το «ΕΓΩ». Δεν συμμετέχω σε πολιτικές της ταβέρνας και του καφενείου, και σε συμπεράσματα που βασίζονται σε ακριτομυθίες. Τέλος, δεν θεωρώ διαμάχη την υποχρέωση και το δικαίωμα που έχω σαν αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και Δημοτικός Σύμβουλος να λέω ελεύθερα την άποψή μου στον δήμαρχο και στα συλλογικά όργανα στα οποία συμμετέχω. Για τον λόγο αυτό διαψεύδω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο δημοσίευμα που αναφέρει ότι υπήρξε διένεξή μου με τον δήμαρχο Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνο, στην οποία απευθύνθηκε σε εμένα προσωπικά λέγοντάς μου πως τον υπονομεύω, τονίζοντας ότι μέσα από τον συνεχή δημιουργικό διάλογο προσπαθώ να καταθέτω προτάσεις και λύσεις για τα χρόνια ή τα καθημερινά προβλήματα του νησιού μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το