Τοπικά

Κόντρα στην Οικονομική Επιτροπή για τα 10,4 εκ. ευρώ που θα διαθέσει ο Δήμος Βόλου στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου η κατάρτιση των όρων και η σύνταξη διακήρυξης του έργου “Πολυώροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος – Φιελλλήνων». Το έργο θα κατασκευαστεί με ίδιους πόρους ύψους 10,4 εκ. ευρώ.

Διαφωνώντας με τη διάθεση πόρων από το ταμείο του Δήμου Βόλου ο Μ. Μιτζικός επισήμανε ότι το έργο θα μπορούσε να κατασκευαστεί σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς και κατήγγειλε ότι «10 εκατομμύρια ευρώ θα φύγουν από τα ταμεία του δήμου με τη συγκατάθεση των αριστερών παρατάξεων». Ο ίδιος σημείωσε την έλλειψη μελέτης βιωσιμότητας του έργου και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο γεγονός εμποδίζει την διεκδίκηση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Μ. Πατσιαντά ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Μιτζικό ανέφερε πως το κόμμα του στηρίζει τις μνημονιακές πολιτικές και ότι το ΕΣΠΑ είναι μόνο 16 εκ. ευρώ. «Υπάρχει ένα έργο που έχει μείνει νεκρό με μια ταμπέλα από το 2007 και εσείς μας βάζετε στο εδώλιο του κατηγορουμένου; Ψηφίζω θετικά γιατί πιστεύω ότι πρέπει να ολοκληρωθεί», είπε ο Μ. Πατσιαντάς.

Έντονα αντέδρασε και ο Απ. Νάνος ο οποίος διερωτήθηκε «ποια άποψη στηρίζει ο Μ. Μιτζικός; Τη δική του ή της παράταξης», θυμίζοντας ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέλη της παράταξής του είχαν ψηφίσει υπέρ του έργου.

«Είμαστε φιλελεύθερη παράταξη», απάντησε στις επικρίσεις ο Μ. Μιτζικός, ο οποίος πάντως επέμεινε πως η δημοτική αρχή θα πρέπει να προσέχει που επενδύει τα έσοδα από τα δημοτικά τέλη. «Μ’ ένα τέτοιο ποσό δεσμεύετε και τις επόμενες δημοτικές αρχές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Απ. Βεργής-Ζαρκάδας ανέφερε ότι τα χρήματα του ΕΣΠΑ είναι συγκεκριμένα και αν είχε συμπεριληφθεί στις διεκδικήσεις ένα τόσο μεγάλο έργο, τα υπόλοιπα θα έμεναν εκτός.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το