Ελλάδα

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το πρόστιμο 300 ευρώ σε γιαγιά – Είχε διαγραφεί απαντά η ΝΔ

Αφορμή για να ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε η είδηση της επιβολής προστίμου 300 ευρώ σε μια γιαγιά στη Λαμία για άσκοπη μετακίνηση. Το ζήτημα έθιξε με ανάρτησή του στα social media o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι επιβλήθηκε το σχετικό πρόστιμο στην ηλικιωμένη, την ώρα που ο « περιοδεύων πρωθυπουργός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη δημόσια υγεία, τα έκτακτα μέτρα, αλλά και κάθε πολίτη αυτής της χώρας ξεχωριστά, που στερεί στοιχειώδεις ελευθερίες του για να τα τηρήσει». «Η τήρηση των μέτρων όμως αντέχεται όσο σκληρά και αν είναι, αρκεί αυτά να είναι δίκαια και να ισχύουν για όλους. Όταν είναι άδικα και δεν ισχύουν για όλους, τότε αυτό που δικαίως κυριαρχεί στους πολίτες είναι η οργή», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, με τα γαλάζια στελέχη να υπογραμμίζουν ότι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε ήδη προβεί στη διαγραφή του προστίμου έπειτα από επικοινωνία που είχε με τις τοπικές Αρχές. «Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να κάνει ανάρτηση για πρόστιμο που επιβλήθηκε, ύστερα από καταγγελία, σε ηλικιωμένη κυρία στη Λαμία. Αν ρωτούσε λίγο, θα είχε πληροφορηθεί ότι το πρόστιμο είχε ακυρωθεί για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, πολύ πριν βγάλει ο κ. Τσίπρας την ανακοίνωσή του. Υπήρχαν μάλιστα και σχετικά δημοσιεύματα. Η εύκολη αντιπολίτευση δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά φθηνός λαϊκισμός», σημείωναν χαρακτηριστικά από τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης όντως ο υπουργός Οικονομικών είχε επικοινωνήσει ήδη με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδας και τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος της Λαμίας αποφασίζοντας να μην ισχύσει το πρόστιμο στη γιαγιά για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας. Να σημειωθεί ότι όταν επιβλήθηκε το πρόστιμο από τους αστυνομικούς η ηλικιωμένη γυναίκα δεν φορούσε ως όφειλε μάσκα και της είχαν γίνει συστάσεις γι’ αυτό. Η 80χρονη πουλά προϊόντα από τον κήπο της στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το