Ελλάδα

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το Μεταναστευτικό μετά το ΚΥΣΕΑ

Κόντρα για το Μεταναστευτικό ξέσπασε μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το Σάββατο, το οποίο πήρε αποφάσεις για να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), αποφάσισε αλλαγή του πλαισίου για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, με κατάργηση του δεύτερου βαθμού εξέτασης προσφυγών. Παράλληλα, δρομολογείται αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά μεταναστών/προσφύγων σε ήδη υφιστάμενες δομές της ενδοχώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, έκρινε ότι η κυβέρνηση άργησε να αντιδράσει στο Μεταναστευτικό και εξέδωσε -το απόγευμα του Σαββάτου- ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά λέει στη ΝΔ να ακολουθήσει τη δική του πολιτική στο ίδιο ζήτημα. Επισημαίνει δε ότι «η ΝΔ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η επίλυση του προσφυγικού είναι ο τερματισμός των πολέμων, η ενίσχυση των χωρών προέλευσης μέσα από μια ισότιμη συνεργασία με τις χώρες της ΕΕ, η πραγματική καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, η πίεση στην Ευρώπη με κάθε τρόπο – και όχι με ευχολόγια και δηλώσεις – για δίκαιη κατανομή των προσφύγων. Πρέπει να μπει τέλος στα ταξίδια θανάτου των προσφύγων στη Μεσόγειο, Επίσης είναι αναγκαία η έμφαση στις πολιτικές ένταξης, όπως αυτές που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την Εθνική Στρατηγική για την Ένταξη».

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση. Κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, ανέφεραν: «Χρειάζεται περισσό θράσος το κόμμα του “η θάλασσα δεν έχει σύνορα” και του καταυλισμού – ντροπή της Μόριας, να κάνει υποδείξεις στην κυβέρνηση. Καλύτερα να σιωπά».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το