Τοπικά

«Κόντρα» για τις αναθέσεις στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου

Πεδίο έντονης αντιπαράθεσης αποτέλεσε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου η συζήτηση για την ανάθεση σε ιδιώτη του καθαρισμού- συντήρησης των φρεατίων και της υδρομάστευσης των πηγών ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου, καθώς το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει το έργο με ιδία μέσα. Να αναφερθεί ότι η συνολική δαπάνη ανέρχεται στις 5.000 ευρώ, με την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαρία Σαμαρά να καταψηφίζει και να τονίζει πως το προσωπικό και τα μηχανήματα του Δήμου επαρκούν.

Όπως επισημάνθηκε από πλευράς Δημοτικής Αρχής, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου διαθέτει δυο μηχανήματα (τσαπάκια), τα οποία δεν επαρκούν για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών, λόγω του ότι οι καταστροφές είναι πάρα πολλές και ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.
Επίσης, τονίστηκε ότι ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου παρουσιάζει έλλειψη από εξειδικευμένο προσωπικό, γεγονός που αποτελεί εμπόδιο στην κάλυψη της συγκεκριμένης ανάγκης και θα πρέπει να ανατεθεί σε εξωτερικούς συνεργάτες με ειδικότητα εργολάβου σε θέματα που σχετίζονται με υδραυλικές εργασίες ή γενικές κατασκευαστικές εργασίες.
Στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου υπηρετούν τέσσερις υδραυλικοί, εκ των οποίων οι δυο ως μόνιμοι υπάλληλοι με την ειδικότητα ΔΕ Τεχνιτών και οι άλλοι ως υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.

Να αναφερθεί ότι η δαπάνη αφορά εργασίες για τον καθαρισμό δεξαμενών ύδρευσης στη Δ.Ε. Μουρεσίου, όπου λόγω της μορφολογίας του εδάφους και των έντονων καιρικών φαινομένων, έχουν παρατηρηθεί μετατοπίσεις, κατολισθήσεις χωμάτινων όγκων, που έχουν προκαλέσει ζημιές τόσο στο δίκτυο ύδρευσης, όσο και στις πηγές που βρίσκονται εκτός οικισμών και στη συγκεκριμένα στην Τ.Κ. Ξουριχτίου στις θέσεις «Υδραγωγείο Αγίου Κων/νου και Λεωνίδα» και στις πηγές «Κομμένος Τόπος», «Άγιος Αχίλλειος», «Μαραϊδώνη» και «Αγίου Κων/νου».
Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Μαρία Σαμαρά δήλωσε ότι καταψηφίζει τα θέματα που αφορούν στην αδυναμία εκτέλεσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε ότι τα δυο μηχανήματα (τσαπάκια) επαρκούν για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών για καθαρισμό δεξαμενών ύδρευσης και στις πηγές. Επίσης, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου έχει αρκετό προσωπικό μόνιμο και εποχικό, το οποίο μπορεί να διεκπεραιώσει την εργασία και δεν υπάρχει ανάγκη ανάθεσης σε εξωτερικούς συνεργάτες- εργολάβους. Έχετε βρει ένα νομότυπο τρόπο, ένα κόλπο να προσπερνάτε τις υπερκείμενες ελεγκτικές αρχές νομιμότητας και να κάνετε αναθέσεις σε ημετέρους κλείνοντας λογαριασμούς ψηφοθηρικούς».

Απαντώντας ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Απ. Κοντογιώργος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «τα δυο μηχανήματα δεν επαρκούν, αν αναλογιστούμε το εύρος του Δήμου, τις ζημιές από τις κατολισθήσεις που έγιναν από τις τελευταίες θεομηνίες, που έπληξαν τον Δήμο μας, ενώ παραμένουμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι εργασίες που έγιναν δεν μπορούσαν να γίνουν χειρωνακτικά, όπως η κ. Σαμαρά ισχυρίζεται. Με τις αναθέσεις αυτές σταθήκαμε δίπλα στον δημότη. Δεν διαχωρίζουμε τους δημότες μας, τους θεωρούμε ισότιμους, δεν μας αφορά που ανήκουν πολιτικά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το