Οικονομία

Κόντρα για τα ομόλογα, τις τράπεζες και το Grexit

omologa

Μύθο χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα περί «στραγγαλισμού» της τραπεζικής ρευστότητας ως συνέπεια ανάληψης κυβερνητικής ευθύνης, απαντώντας στις κατηγορίες του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφανου Αναγνώστου ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μπερδέψει τον μεικτό από τον καθαρό δανεισμό του κράτους, επικαλούμενος σε ανεπίσημο σημείωμα ως «βραχυχρόνιο δανεισμό» το ποσό των 120 δισ. ευρώ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «η κινδυνολογία της αποσταθεροποίησης των τραπεζών και του Grexit υπάρχει μόνο στον λόγο της ΝΔ. Η πραγματικότητα καταρρίπτει τη μυθολογία του φόβου που καλλιεργεί η απερχόμενη κυβέρνηση των μνημονίων και της υποταγής». Προσθέτει ότι «ο μύθος του στραγγαλισμού της τραπεζικής ρευστότητας ως συνέπεια της ανάληψης κυβερνητικής ευθύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύδεται από τη σημερινή απόφαση της ΕΚΤ».

Όπως εξάλλου επισημαίνεται, με την απόφαση αυτή «δίνεται εξάμηνη παράταση τραπεζικής ρευστότητας και στις ελληνικές τράπεζες, μεταθέτοντας για το μέλλον την αποπληρωμή των 20 δισ. των ομολόγων τους που λήγουν τον Μάρτιο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στο Grexit, λέγοντας ότι «η υποχώρηση του επιτοκίου των 3ετων και 10ετων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στη δευτερογενή αγορά, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι προ των πυλών, καταρρίπτει την κινδυνολογία του Grexit».

«Τα ψέματα και η κινδυνολογία του φόβου καταρρέουν» καταλήγει η ανακοίνωση, που θέτει ως υστερόγραφο σχόλιο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα πρέπει να αντιληφθεί πρώτα απ’ όλα ότι εκτελεί χρέη υπηρεσιακού εκπροσώπου. Εκτός από το χάος είναι και η ασχετοσύνη που δεν παλεύεται».

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το