Ελλάδα

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας επιχειρεί να καθαρίσει όσους υπηρέτησαν το «όχι»

ÁÈÇÍÁ - ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÇÓ Æ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÏÐÏÕËÏÕ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Κατά του Αλέξη Τσίπρα και του επιτελείου του για την υπογραφή του μνημονίου και τις εκλογές εξπρές επιτέθηκε για μία ακόμη φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας τους ότι επιχειρούν να “καθαρίσουν εκείνους που υπηρέτησαν τη λαϊκή εντολή και τη λαϊκή κυριαρχία”.
“Είναι εγκληματική η επιλογή του κ. Τσίπρα και του επιτελείου να απευθυνθούν στο λαό αμέσως μετά το μεγαλειώδες όχι και να του πουν τώρα απελπίσου, δεν υπάρχει καμία προοπτική, εμείς θα εφαρμόσουμε μνημόνιο. Αυτή η ρητορική δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Αντιπροσωπεύει ενδεχομένως το δικό τους πανικό, τη δική τους επιλογή να μην αντισταθούν άλλο, τη δική τους προσχώρηση σε σχέδια και πολιτικές που ποτέ δεν αποτέλεσαν επιλογή της Αριστεράς ούτε και των δημοκρατικών δυνάμεων της πατρίδας”, ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον Σκάι.

Είπε ακόμη πως την θλίβει “το γεγονός ότι έφτασε μια κυβέρνηση που εξελέγη με αντιμνημονιακή εντολή και καθαρό αντιμνημονιακό πρόγραμμα αυτή τη στιγμή να μεθοδεύει εκλογές για να εφαρμόσει ευκολότερα το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο”. Για τις εκλογές υποστήριξε εκ νέου ότι “γίνονται κατά παραγγελία των δανειστών”, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “είναι εκλογές Σόιμπλε”.
Επανάλαβε ότι “τον ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε ο πρόεδρός του”, ενώ και τόνισε πως ακούσαμε και στο παρελθόν πολιτικούς αρχηγούς να μετατρέπουν την αντιμνημονιακή τους ρητορική σε απαγγελία του Μνημονίου, αλλά δεν πίστεψε ποτέ ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του θα μπορούσαν να υπηρετήσουν ένα τέτοιο σχέδιο”.
Η «επιβολή» του τρίτου Μνημονίου στην Ελλάδα, υπό την απειλή «εξουθένωσης» και «ανθρωπιστικής καταστροφής», συνιστά «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» από την πλευρά των δανειστών και πράξη «εσχάτης προδοσίας» από τους έλληνες πολιτικούς που συμπράττουν στη «διολίσθηση προς αυτό το καθεστώς επιτροπείας», πρόσθεσε.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το