Αθλητισμός

Κωνσταντίνου: Δεν θα παίξει Ευρώπη ο Παναθηναϊκός του χρόνου, δεν υπάρχει κάτι για επενδυτή

Μπλόκο για Ευρώπη στον Παναθηναϊκό. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου τόνισε ότι το «τριφύλλι» δεν προλαβαίνει να γλιτώσει την τιμωρία της UEFA και ως εκ τούτου δεν θα παίξει σε διοργάνωση εκτός Ελλάδος του χρόνου (ακόμη κι αν πάρει θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο).
«Ο Παναθηναϊκός θέλει να τερματίζει όσο πιο ψηλά γίνεται, να βγουν πέμπτοι και να εκτίσουν από τώρα την ποινή», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, μιλώντας στην κάμερα της Nova.
Παράλληλα, δεν έδωσε ευχάριστα νέα ούτε και για την επόμενη ημέρα των «πράσινων», καθώς για τη φημολογία που υπάρχει για επενδυτή, είπε ότι δεν έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη. «Μέχρι τώρα δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά που γράφονται. Η πληροφορία μου είναι πως ο ΠΑΟ θα προχωρήσει με τον Αλαφούζο που μπορεί τώρα να βάλει τα χρήματα αυτά που θα βάλουν τα πράγματα σε μια φυσιολογική ροή», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τις οφειλές προς τους παίκτες που υπάρχουν τώρα στο ρόστερ, επεσήμανε: «Θα πάρουν το 60% από το υπόλοιπο της δόσης Οκτωβρίου και θα πάρουν τα λεφτά από τους Άραβες (σ.σ. δόση για Μπεργκ), θα έπρεπε ήδη βέβαια να έχει γίνει αυτό. Θα πάρουν έναντι του Δεκεμβρίου και θα τους πω πότε θα εξοφληθούν και τον Δεκέμβρη. Αυτό τους είπα και συμφώνησαν. Η επόμενη δόση θα πάει Μάρτιο με αρχές Απριλίου. Είναι θέμα Γιάννη Αλαφούζου, αυτό που ξέρω είναι πως υπήρχε πρόβλημα ρευστότητας. Αυτό καλύτερα το ξέρει ο Γιάννης Αλαφούζος».

Αναλυτικά μίλησε για:

– το τι είπε στους ποδοσφαιριστές σχετικά με τα οφειλόμενα: «Τους είπα ότι δεν νομίζω πως πρέπει να βγει αυτή τη στιγμή η ανακοίνωση (σ.σ. που εν τέλει δημοσιεύτηκε), είμαστε 23 κ όχι 28 του μήνα για να πείτε ότι μας κοροϊδέψατε κτλ. Το έχουμε προγραμματίσει το θέμα των πληρωμών, μου είπαν πως θα το ξανασυζητήσουν για να τους απαντήσω εγώ πως “είναι απόφασή σας και έχετε απόλυτο δίκιο. Πριν φύγω από το Κορωπί βγήκε η ανακοίνωση».
– το πώς θα καταβληθούν τα οφειλόμενα: «Θα πάρουν το 60% από το υπόλοιπο της δόσης Οκτωβρίου και θα πάρουν τα λεφτά από τους Άραβες (σ.σ. δόση για Μπεργκ), θα έπρεπε ήδη βέβαια να έχει γίνει αυτό. Θα πάρουν έναντι του Δεκεμβρίου και θα τους πω πότε θα εξοφληθούν και τον Δεκέμβρη. Αυτό τους είπα και συμφώνησαν. Η επόμενη δόση θα πάει Μάρτιο με αρχές Απριλίου. Είναι θέμα Γιάννη Αλαφούζου, αυτό που ξέρω είναι πως υπήρχε πρόβλημα ρευστότητας. Αυτό καλύτερα το ξέρει ο Γιάννης Αλαφούζος».
– το ενδεχόμενο εισόδου νέου επενδυτή: «Μέχρι τώρα δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά που γράφονται. Η πληροφορία μου είναι πως ο ΠΑΟ θα προχωρήσει με τον Αλαφούζο που μπορεί τώρα να βάλει τα χρήματα αυτά που θα βάλουν τα πράγματα σε μια φυσιολογική ροή».

– ποδοσφαιριστές και εργαζομένους στην ΠΑΕ: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους παίκτες που έκαναν υπομονή, στον κόσμο στα γραφεία της ΠΑΕ και στο Κορωπί, βάζουν τον ΠΑΟ πάνω από το εγώ τους. Δεν μπορούμε να μην τους ευχαριστήσουμε για την υπομονή τους. Ο Παναθηναϊκός στα 55 χρόνια που είμαι εγώ εδώ, δεν έχει φάει χρήματα από κανέναν εργαζόμενο ποδοσφαιριστή. Είναι υποχρέωση του Παναθηναϊκού να πληρώσει τους παίκτες για να παίξουν. Ήταν ανάγκη να πουλήσει ο Παναθηναϊκός τους καλούς του ποδοσφαιριστές, για να μπορέσει να ζήσει, ξέρουμε πως έπεσε η ποιότητα».
– την τιμωρία από UEFA: «Νομίζω δεν προλαβαίνει ο Παναθηναϊκός (σ.σ. μέχρι τις 28/2), σίγουρα δεν θα παίξει του χρόνου στην Ευρώπη. Έχει ένα περιθώριο αν γίνουν οι διακανονισμοί και τέλη Μαρτίου να χαριστεί η ποινή. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να βγει πέμπτος για να ασκήσει την ποινή. Ο Παναθηναϊκός θέλει να τερματίζει όσο πιο ψηλά γίνεται, να βγουν πέμπτοι και να εκτίσουν από τώρα την ποινή».
– το νέο πλάνο: «Μίλησα με τον Μαρίνο πριν από τρεις μέρες και χθες, θα του πούμε το πλάνο του Παναθηναϊκού, ποιο είναι, θα το επιβεβαιώσω μέχρι τα μέσα Μαρτίου, να περάσει από ΔΣ να το εγκρίνει ο μεγαλομέτοχος και στη συνέχεια θα το πω στον Μαρίνο και είναι δικό του θέμα το τι θα κάνει. Θα είναι μια ομάδα του Μαρίνου, όπως έχει φτιάξει τέτοιες ομάδες στο παρελθόν, στον Πλατανιά, στον Εργοτέλη, στον Πανιώνιο. Εάν δεν υπάρξει ενότητα από όλες τις πλευρές, ιδιοκτήτη, διοίκησης, προπονητικού τιμ, φιλάθλων και εργαζομένων ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να προχωρήσει. Να βάλουν όλοι πάνω από τον εαυτό τους τον Παναθηναϊκό, υπάρχουν πολλές ιδέες αλλά για την πραγματοποίησή τους πρέπει να γίνουν πράξεις».

– το πόσο του τεχνικού διευθυντή: «Επείγει να βρεθεί ένας τεχνικός διευθυντής, εμένα δουλειά μου δεν είναι να μιλάω με ποδοσφαιριστές και να κάνω μεταγραφές, μου αρέσει να μιλάω με τον Μαρίνο αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Πρέπει να είναι Έλληνας πιστεύω ο τεχνικός διευθυντής, να ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Να σταθεί ο κόσμος δίπλα στην ανανέωση, όχι μόνο με το εισιτήριό τους, αλλά με τη συμπαράσταση, να είναι όλοι μονοιασμένοι».
– το ότι η ΠΑΕ έχει μείνει μόλις με 21 εργαζόμενους και χωρίς γραφείο Τύπου: «Ένα ευχαριστώ στον Σταμάτη τον Γαρρή και στον Ανδρέα τον Δρουκόπουλο. Δυστυχώς είναι προτιμότερο και πιο έντιμο να αποχωριστείς κάποιους φίλους παρά να μην τους πληρώνεις και να αισθάνεσαι άσχημα όταν τους αντικρίζεις».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το