Πολιτισμός

Κονσέρτα κλασικής μουσικής δωματίου στη Μαγνησία

Με ένα σπουδαίο επιτελείο μουσικών από την Αμερική, έρχεται στη Μαγνησία και ευρύτερα στη Θεσσαλία ένας από τους σπουδαιότερους εν ζωή συνθέτες κλασικής μουσικής της Αμερικής, ο Lowell Liebermann, για να βάλει τα θεμέλια ενός ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου τοποθετώντας την στον παγκόσμιο χάρτη ως τόπο προορισμού για μουσικόφιλους.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Chamber Music Hellas, που ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη από τον πρωτοπόρο του θεματικού τουρισμού κ. Βάσο Παπαγαπητό.
Οι παραστάσεις θα είναι υψηλής ποιότητας, ισάξιες με γνωστά και καθιερωμένα διεθνή μουσικά φεστιβάλ όπως το Σάλτσμπουργκ, το Aix-en-Provence και το Lincoln Center της Νέας Υόρκης και θα δοθούν σε δέκα διαφορετικούς τόπους στη Θεσσαλία σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, άλλους θεσσαλικούς Δήμους καθώς και με τις εφορείες τοπικών αρχαιοτήτων Μαγνησίας και Λάρισας. Το φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ.
Το πρόγραμμα των κονσέρτων

-23/6, 20:00 Ο πιανίστας William Hobbs στο Μουσείο πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, στον Βόλο
Ο πιανίστας William Hobbs σε ένα σόλο ρεσιτάλ, εκτελεί έργα από τον Chopin, τον Rachmaninoff, τον Κωνσταντινίδη και κλείνει με την επική τελική Soniano Piano Sonata του Beethoven Op.111
-24/6, 20:00 Υπαίθριο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» στη Τσαγκαράδα Πηλίου
Αγαπημένα αριστουργήματα του Brahms, του Mozart και του Rachmaninoff σε ένα μοναδικό υπαίθριο ιδιωτικό θέατρο της αξέχαστης ηθοποιού, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στο Πήλιο.
-26/6, 17:00 Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας, Κισσός Πηλίου
Στην εκκλησία-κόσμημα του 18ου αιώνα, της οποίας το εσωτερικό είναι ολόκληρο από επιχρυσωμένο ξύλο και εικόνες, το κοινό θα έρθει σε επαφή με ένα ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό πρόγραμμα των Bach και Messiaen.
-27/6, 17:30 «Αθανασάκειο» Aρχαιολογικό Μουσείο Βόλου
Ένα πανέμορφο και συναρπαστικό πρόγραμμα από σπάνιες σονάτες στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.
-28/6, 20:00 Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος στον Βόλο
Η τελευταία συναυλία του φεστιβάλ περιλαμβάνει τα υπέροχα «Τρία τραγούδια για τα ποιήματα της Σαπφούς» του Βολιώτη Χρίστου Χατζή, καθώς και τα Κουαρτέτα Πιάνου από τους Liebermann και Brahms. Ένας προαιρετικός «κουμπαράς» θα υπάρχει στα κονσέρτα που θα γίνουν στη Μαγνησία για την ενίσχυση της μελέτης του μοναδικού αυτού μνημείου.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.chambermusichellas.org
Είσοδος ελεύθερη (υποχρεωτική η προκράτηση θέσεων για κάθε ένα κονσέρτο ξεχωριστά, από την ιστοσελίδα της Chamber Music Hellas).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το