Τοπικά

Κονδύλι 800.000 ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου για τις επισκευές των δρόμων Αγ. Σαράντα, Παρίσαινας και Ανάληψης

Με τον υπουργό Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συναντήθηκε σήμερα οι βουλευτές Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος και Αθανάσιος Λιούπης, συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Ζαγοράς- Μουρεσίου Πατή Κουτσάφτη και τον αντιδήμαρχο Απόστολο Κοντογιώργο. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, οι δύο βουλευτές υποστήριξαν το αίτημα του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου για έγκριση κονδυλίου ύψους 800.000€, προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα επισκευής των δρόμων που οδηγούν στις φημισμένες παραλίες του Ανατολικού Πηλίου, Άγιοι Σαράντα, Παρίσαινα και Ανάληψη.
Τα συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, κυρίως από τις πλημμύρες και τα κατολισθητικά φαινόμενα του 2018. Οι δύο βουλευτές τόνισαν προς τον υπουργό την αναγκαιότητα των έργων, αφού τα συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου του Ανατολικού Πηλίου εξυπηρετούν πλήθος αγροτών της περιοχής, αλλά και ένα μεγάλο μέρος της τουριστικής κίνησης.
Από την πλευρά του, ο υπουργός άκουσε με προσοχή το αίτημα και δήλωσε ότι στο πλαίσιο των περιορισμένων δυνατοτήτων του Π.Δ.Ε. (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) θα κάνει ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα έργα. Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής δεσμεύθηκε ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει απαντήσει για τον τρόπο και το ύψος της χρηματοδότησης των συγκεκριμένων επισκευών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόσο ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος όσο και οι δύο βουλευτές έθεσαν προς τον υπουργό και το ζήτημα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών ένταξης του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου στις περιοχές που πλήττονται από κατολισθητικά φαινόμενα, προκειμένου να συνεχιστούν τα αναγκαία έργα υποδομής στην περιοχή, αλλά και κυρίως να αποζημιωθούν οι εκατοντάδες πολίτες, των οποίων οι οικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις φυσικές καταστροφές του 2018. Για την ένταξη του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου στις περιοχές που έχουν πληγεί από κατολισθητικά φαινόμενα απαιτείται έκδοση Κ.Υ.Α. (Κοινής Υπουργικής Απόφασης), προκειμένου να προχωρήσουν ταχύτερα οι διαδικασίες. Ο υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απάντησε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει φύγει από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την υπογραφή του και αναμένονται οι υπογραφές των συναρμόδιων υπουργείων. Οι συμμετέχοντες επικοινώνησαν με το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου ενημερώθηκαν ότι πολύ σύντομα θα υπογραφεί η αναγκαία Κ.Υ.Α..
Οι επικεφαλής του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου και οι δύο βουλευτές ευχαρίστησαν τον υπουργό για το έμπρακτο ενδιαφέρον του, κυρίως για τους μειονεκτικούς δήμους δυσπρόσιτων περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, όπως ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το