Τοπικά

Κων. Μαραβέγιας: Ξεμπλοκάρει επιτέλους η αποπληρωμή χρεών που μεταφέρθηκαν στον ΕΟΠΥΥ μετά το 2012

Η κυβέρνηση μέσα στον Αύγουστο επανεκκίνησε την διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικών υποχρεώσεων που χρονίζουν, ακόμα και πριν το 2012. Αυτή αφορά στην οικονομική κάλυψη παροχών Υγείας ταμείων που πλέον έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ και οφείλονται τόσο σε επαγγελματίες (ιδιώτες γιατρούς, φαρμακεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια κ.λπ.) όσο και σε ασθενείς.

Πρόκειται για μέτρο που ζητούσαν επί χρόνια οι ενδιαφερόμενοι αλλά είχε προχωρήσει εν μέρει μόνο για περιορισμένο αριθμό τομέων ασφάλισης Υγείας. Σήμερα, με πρωτοβουλία των συναρμοδίων υπουργείων και ιδιαίτερα του Κυριάκου Πιερρακάκη και του Βασίλη Κοντοζαμάνη, προχωρά πλέον με συστηματικό και απλοποιημένο τρόπο η τακτοποίηση αυτών των οφειλών που επιβάρυναν άδικα τόσο τους ασφαλισμένους όσο και τους παρόχους Υγείας.

Το ένα κομμάτι της τακτοποιούμενης εκκρεμότητας αφορά στην δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για λογαριασμό του e- Ε.Φ.Κ.Α που θα υποβοηθήσει την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων κλάδου υγείας παλιών Ασφαλιστικών Ταμείων. Η νέα αυτή ψηφιακή υπηρεσία θα λειτουργήσει ως μέρος της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) προκειμένου να υποδεχθεί για 2 μήνες αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Το άλλο κομμάτι που αφορά ταμεία όπως ο Ο.Π.Α.Δ./ Τομέας Ασφαλισμένων Δημοσίου, ο Οίκος Ναύτου και το Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω, ρυθμίζεται απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ που ολοκληρώνει την εκκαθάριση χρονιζουσών υποχρεώσεων με την εξόφλησή τους.

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια όλων των συναρμοδίων φορέων και ιδιαίτερα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έπαιξε τον συντονιστικό ρόλο, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία αυτή και την βεβαιότητα του ότι τα χρέη που μεταφέρθηκαν στον ΕΟΠΥΥ μετά το 2012 θα αποπληρωθούν γρήγορα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το