Τοπικά

Κων. Μαραβέγιας: Να αποκατασταθούν άμεσα οι σιδηροδρομικές συνδέσεις του Βόλου

Την ανάγκη πλήρους αποκατάστασης των σιδηροδρομικών συνδέσεων του Βόλου, υπογραμμίζει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Ειδικότερα, ο κ. Μαραβέγιας κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, επισημαίνοντας τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον περασμένο Νοέμβριο εξαιτίας της διακοπής του μεταφορικού έργου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού από και προς τον Βόλο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η τακτική σιδηροδρομική σύνδεση Λάρισας – Βόλου εξυπηρετεί πολλούς εργαζόμενους για τις καθημερινές επαγγελματικές τους μετακινήσεις, οι οποίοι έχουν αναγκαστεί να επιλέξουν άλλους τρόπους μετακίνησης, παρότι η λειτουργία της εν λόγω γραμμής, σύμφωνα με συνδικαλιστές του ΟΣΕ, επιδοτήθηκε κατά το 2020 με 2 εκατ. ευρώ, ακριβώς για την εξυπηρέτηση του τοπικού επιβατικού κοινού από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο κ. Μαραβέγιας επισημαίνει ότι μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό μπορούν να ληφθούν για την ασφαλή συνέχιση των δρομολογίων, τόσο για το σιδηροδρομικό προσωπικό όσο και για τους επιβάτες. Στο πλαίσιο αυτό ζητεί να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό:
1. Ποιο ήταν το σκεπτικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πίσω από την απόφαση διακοπής των δρομολογίων, ειδικά για τον Βόλο και πώς συνδέεται με την συνέχιση λειτουργίας άλλων σιδηροδρομικών γραμμών μετά τις 6 Νοεμβρίου 2020, δηλαδή κατά την χρονική περίοδο λήψης μέτρων κατά του κορωνοϊού.

2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των σιδηροδρομικών συνδέσεων του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το