Τοπικά

Κων. Μαραβέγιας: Μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για μεγάλες καταναλώσεις

Μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος για μεγάλες καταναλώσεις προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). Απαντώντας σε σχετική Αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια, ο αρμόδιος υπουργός Κ. Σκρέκας δεσμεύτηκε για την τροποποίηση των υπουργικών αποφάσεων που αφορούν το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αέριων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ).

Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται από το ΥΠΕΝ η ένταξη και άλλων δραστηριοτήτων σε καθεστώς μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ καθώς και η παροχή εκ νέου πρόσβασης µέσω διαδικτύου στο πληροφοριακό σύστημα της ∆ΑΠΕΕΠ, έτσι ώστε οι δυνητικοί δικαιούχοι να μπορούν να υποβάλουν για πρώτη φορά ή να τροποποιήσουν αιτήσεις τους για υπαγωγή σε Καθεστώς Μειωμένων Χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ για τα έτη 2019 και 2020.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, με αφορμή επιστολή του Συνδέσμου Βιομηχανιών & Επιχειρήσεων Θεσσαλίας (ΣΒΕΘ), ο κ. Μαραβέγιας ζήτησε από το ΥΠΕΝ την εφαρμογή μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ για όλους τους μεγάλους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας. Με την ίδια Αναφορά ζητήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η αναλογική ελάφρυνση των φορολογικών βαρών για παραγωγικές μονάδες, προς αντιστάθμιση του μεγάλου ενεργειακού κόστους με το οποίο επιβαρύνονται.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής βιομηχανίας και επισήμανε την ανάγκη φοροελαφρύνσεων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να ενισχυθεί οριζόντια η ζήτηση, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης Πράσινης Ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το