Τοπικά

Κων. Μαραβέγιας: Επιχορήγηση 400.000 ευρώ στον Δήμο Νοτίου Πηλίου για την υδροδότηση του νησιού Παλαιού Τρικερίου

Επιχορήγηση ύψους 400.000 ευρώ ενέκρινε προς τον Δήμο Νοτίου Πηλίου ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Η επιχορήγηση αφορά την επέκταση του δικτύου με σκοπό την υδροδότηση του νησιού Παλαιού Τρικερίου (Α’ Φάση χερσαίου τμήματος υποθαλάσσιου αγωγού), προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ύδρευσης στο νησί.

Σε δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δρομολογείται επιτέλους η επίλυση ενός χρονίζοντος προβλήματος, καθώς το συγκεκριμένο έργο θα διασφαλίσει την επάρκεια νερού στο νησί Τρίκερι και την ομαλή υδροδότησή του κατά την τουριστική περίοδο που αυξάνονται οι ανάγκες.

Μέχρι σήμερα η υδροδότηση του νησιού πραγματοποιείται με τη χρήση ρυμουλκούμενης δεξαμενής, η λειτουργία και συντήρηση της οποίας απαιτεί υψηλό λειτουργικό κόστος. Η συγκεκριμένη δεξαμενή τροφοδοτεί ένα εξίσου απαιτητικό δίκτυο ύδρευσης. Επομένως, η επίλυση του ζητήματος αναμένεται με την κατασκευή αγωγού ύδρευσης δύο τμημάτων, ενός χερσαίου και ενός υποθαλάσσιου. Η συγκεκριμένη επιχορήγηση καταρχήν της Α’ Φάσης του έργου θα συμβάλει στην επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος υδροδότησης.

Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο λήψης μέτρων και δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας και την υδροδότηση των νησιών μας και συγκεκριμένα στο έργο «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2022.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το