Τοπικά

Κων. Μαραβέγιας: Αναγκαία η χρηματοδότηση για την ανακαίνιση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας

Την ανάγκη χρηµατοδότησης του έργου ανακαίνισης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιµίας του Γενικού Νοσοκοµείου Βόλου, επισημαίνει με Αναφορά του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ανταποκρινόμενος σε σχετική επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιµία.

Επισημαίνεται ότι ο Σύλλογος, που ιδρύθηκε στις αρχές του 1980, εξυπηρετεί τις ανάγκες 160 περίπου πασχόντων από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική νόσο), οι οποίοι παρακολουθούνται συστηματικά στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Βόλου και στην πλειονότητά τους υποβάλλονται σε μεταγγίσεις αίματος κάθε 15 μέρες. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού επιτάχθηκε ο χώρος όπου στεγάζεται η Μονάδα (δίπλα στη Β’ Παθολογική) και προέκυψε η ανάγκη της άμεσης μεταφοράς της σε έναν χώρο ασφαλή και απομονωμένο από το υπόλοιπο Νοσοκομείο, ο οποίος όμως δεν πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις λειτουργίας μιας Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας.

Δεδομένου ότι η φιλοξενία της Μονάδας στον συγκεκριμένο χώρο είναι προσωρινή, έως την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του νέου χώρου στο παλιό κτίριο του Νοσοκομείου, κρίνεται επιτακτική η χρηματοδότηση μέρους ή όλου του ποσού που απαιτείται για την ανακαίνιση και την άμεση μεταφορά της.

Με την Αναφορά του προς τον κ. Κικίλια, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητεί να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για την ικανοποίηση του αιτήματος, προκειμένου να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι αναγκαίες εργασίες και η μετεγκατάσταση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας σε κατάλληλο χώρο, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της και το αίσθημα ασφάλειας στους χρόνια πάσχοντες ασθενείς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το