Τοπικά

Κων. Μαραβέγιας: Άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση για τη στήριξη των εργαζόμενων σε τουριστικές επιχειρήσεις

Κατατέθηκε χθες στη Βουλή υπουργική τροπολογία για την στήριξη των εργαζόμενων σε τουριστικές επιχειρήσεις λόγω πανδημίας καθώς και όλων των εργαζόμενων που επλήγησαν από τον «Ιανό».
Πρόκειται για το αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της κυβέρνησης και βουλευτών της ΝΔ που προώθησαν αιτήματα των πληττόμενων μέσω της Βουλής. Μεταξύ αυτών, ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος κατέθεσε τον Σεπτέμβριο κοινοβουλευτικές Αναφορές προς τα αρμόδια υπουργεία, μεταφέροντας τις προτάσεις των ξενοδόχων και των επιχειρηματιών της Θεσσαλίας για μέτρα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των εργαζόμενων τους λόγω του «Ιανού» αλλά και του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Κ. Μαραβέγια, επεκτείνεται η χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού και σε εκείνους τους μισθωτούς που τίθενται ξανά σε αναστολή εργασίας, έχοντας επαναπροσληφθεί από τουριστικές επιχειρήσεις.

Επίσης καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, από 1.9.2020 έως 31.12.2020, οι εργοδοτικές εισφορές για όλα τα πληγέντα τουριστικά καταλύματα 12μηνης λειτουργίας καθώς και στους εργαζόμενους τους με αναστολή σύμβασης, οι αποδοχές αδείας και το επίδομα αδείας τους.
Τέλος, καταβάλλεται και στους απολυμένους κατά το χρονικό διάστημα από τις 18 έως και τις 29.9.2020 από επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον «Ιανό», αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ ανά μήνα και επιπλέον τους παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη από την ημερομηνία λύσης της εργασιακής σχέσης τους και για ένα τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι τα παραπάνω μέτρα αφορούν αιτήματα που προώθησαν μεταξύ άλλων και στον Βουλευτή της ΝΔ Κ. Μαραβέγια, τόσο παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλίας όσο η Ένωση Ξενοδόχων του νομού Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το