Τοπικά

Κομπίνα αθιγγάνων με οικογενειακά επιδόματα

αθίγγανοι
Δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε οικογενειακά επιδόματα εισέπραξαν επτά ζευγάρια τσιγγάνων από το Βόλο, δηλώνοντας ότι είχαν περισσότερα παιδιά από την πραγματικότητα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απάτης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δεκατεσσάρων αθιγγάνων, επτά ανδρών και επτά γυναικών, ηλικίας από 32 έως 61 ετών, για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της απάτης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι τα επτά ζευγάρια, από το 1986 μέχρι και σήμερα, δήλωναν στις αρμόδιες Αρχές μεγαλύτερο αριθμό παιδιών από όσα είχαν στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να εισπράττουν παράνομα οικογενειακά επιδόματα.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που εισέπραξαν παράνομα μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 211.232 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τυχόν άλλων δραστών για παρόμοια αδικήματα. Προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τυχόν άλλων δραστών για παρόμοια αδικήματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το