Τοπικά

Κομμένα τα κουβαρνταλίκια με τα χρήματα των εργαζομένων

ΔΑΣ ΟΤΑ

Σε Γενική Συνέλευση στο Δημαρχείο του Βόλου, καλεί τους εργαζόμενους η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας αύριο στις 12μ. Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα γίνει ουρά της Δημοτικής Αρχής Μπέου, όπως και κάθε Δημοτικής Αρχής των Δήμων της Μαγνησίας επισημαίνοντας ότι ο αγώνας των εργαζομένων δεν είναι χορηγία δημάρχων. Αφορμή η τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΚΕΔΕ στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για να μην ισχύσει η Π.Ν.Π. για τα ταμειακά αποθέματα.

Η ανακοίνωση

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί αύριο στις 12 το μεσημέρι σε Γενική Συνέλευση τους εργαζόμενους στους δήμους. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο του Βόλου.  Κανένας εργαζόμενος δεν θα γίνει ουρά της Δημοτικής Αρχής Μπέου, όπως και κάθε Δημοτικής Αρχής των Δήμων της Μαγνησίας, που από τη μια εφαρμόζουν αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές και από την άλλη, προσπαθούν να φιλοτεχνήσουν το προφίλ του λαϊκού μπροστάρη του αγώνα των εργαζομένων,  με τις ευλογίες της ΚΕΔΕ, της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΠΟΕ- ΟΤΑ που για ακόμη μια φορά, αντί να οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων καλεί τους Δημάρχους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να κλείσουν τα Δημαρχεία με την αμέριστη, βέβαια στήριξη και της πλειοψηφίας του Συλλόγου μας.
Το χθεσινό ψήφισμα της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου που λέει «να μην δοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα»,  εκτός αν αποδειχτεί πως είναι για τη σωτηρία της πατρίδας, όποτε  σύμφωνα με την ΚΕΔΕ θα στηρίξουμε την Κυβέρνηση  ” , όπως είπε ο Δήμαρχος Βόλου  Αχ. Μπέος και συνέχισε λέγοντας “…με κλειστό τον Δήμο Βόλου καλούμε σε συμπαράσταση τους εργαζόμενους του Δήμου”… όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από κουβαρνταλίκια στα χρήματα των εργαζομένων.  Ο αγώνας των εργαζομένων δεν είναι χορηγία των Δημάρχων.  Στη ουσία ομονοούν ότι θα δώσουν τα ταμειακά- διαθέσιμα  με διάλογο και κατόπιν συνεννόησης.

Γι αυτό καλούμε  τους εργαζόμενους αύριο σε Γενική Συνέλευση  στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Βόλου. Εκτός κι αν η ενιαία παράταξη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας,(ΣΥΡΙΖΑ , ΠΑΣΟΚ , ΝΔ , ΠΟΤΑΜΙ),  αν και στα λόγια σε αντίΜπεική γραμμή, συμφωνεί ότι όπως και στο παρελθόν, θα κλείσει ο Δήμος  σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά από απόφαση Δημάρχου, εκτιμώντας ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να στηρίξουν και να συμπαρασταθούν και στο ψήφισμα της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Όποτε και θα συμφωνούν, προφανώς,  ότι οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές  μπορούν και να χειροκροτούν τον Μπέο που θα τους χαιρετάει από το μπαλκόνι.
Και μετά;;;
Ε .,..,μετά το μόνο που απομένει είναι όταν οι εργαζόμενοι μείνουν απλήρωτοι για λόγους “εθνικής προσπάθειας” να ερίζουν η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με την Δημοτική Αρχή Μπέου, μαζί με την πλειοψηφία του Συλλόγου μας, την ΚΕΔΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ , για το ποιος από όλους συνεισέφερε τα μέγιστα,  “στην εθνική σωτηρία της  πατρίδας μας με εφαρμογή της Πράξης  Νομοθετικού  Περιεχομένου”, της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ .
Γι αυτό όλοι αύριο στη Γενική Συνέλευση στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το