Τοπικά

Κομματικές παρεμβάσεις στο έργο της καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ καταγγέλλει κομματικούς σχηματισμούς ότι επιχειρούν να θέσουν υπό κομματικό έλεγχο την Επιτροπή και τη λειτουργία της. Όπως, συγκεκριμένα, επισημαίνουν τα μέλη της Επιτροπής, στελέχη των κομματικών σχηματισμών “Ξεκίνημα”, “Πλεύση Ελευθερίας”,”ΛΑΕ” και πρώην μέλη των Πράσινων οικολόγων, εμφανίστηκαν οργανωμένα από κοινού στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, με αυθαίρετο τρόπο κατέλαβαν την αίθουσα που συνεδρίαζαν οι ομάδες εργασίας και δια βοής απαιτούσαν την παραίτηση του εκλεγμένου Συντονιστικού της Επιτροπής με έωλες επί προσωπικού κατηγορίες.

“Ήταν μια ακόμη προσπάθεια να θέσουν σε κομματικό έλεγχο την Επιτροπή Πολιτών”, τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση – καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση:  Είχαν προηγηθεί οι συνεχόμενενες αποτυχημένες προσπάθειες να μποϋκοτάρουν την εκλογή του νέου συντονιστικού στις προηγούμενες συνελεύσεις και πρόσφατα η απαράδεκτη προσπάθεια οικειοποίησης από μέλη της “ΛΑΕ και του “Ξεκίνημα” της σελίδας των Νέων της Επιτροπής (που μάλιστα της αλλάξαν και το όνομα χωρίς να ρωτήσουν κανέναν). Τελευταίο κρούσμα η από πρώην μέλος των Πράσινων αυθαίρετη οικειοποίηση και “κατέβασμα” (ευτυχώς για λίγα λεπτά) της σελίδας της Επιτροπής στο Facebook με την οποία ενημερώνονται διαδικτυακά 8.000 πολίτες από όλη την Ελλάδα τόσο για την δράση μας αλλά και για όλα τα φλέγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα. Να θυμίσουμε ότι μέσω αυτής της σελίδας κάναμε πρόσφατα γνωστό στους Βολιώτες το τεράστιο σκάνδαλο με τα σκουπίδια προς καύση από τον “ραδιενεργό” ΧΥΤΑ Φυλής.

Με φραστικούς προπηλακισμούς και δημιουργώντας κατάσταση εκβιασμού και ψυχολογικής βίας, κατόρθωσαν να διώξουν πολλούς συμπολίτες που συμμετείχαν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, προξενώντας με τις συντονισμένες φωνασκίες, βωμολοχίες και χειρονομίες μια απογοητευτική κατάσταση, μέχρι που ανάγκασαν το Συντονιστικό της Επιτροπής Πολιτών να διακόψει τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης και να αποχωρήσει, σεβόμενο το χώρο που φιλοξενούσε τη συνεδρίαση.

Η νέα μεθοδευμένη παρεμποδιση της λειτουργίας της Επιτροπής λειτουργεί ως 5η φάλαγγα για το κίνημα κι εξυπηρετεί μόνο την συνεχιζόμενη καύση σκουπιδιών και την προσπάθεια δημιουργίας εργοστασίου SRF από το Δήμο Βόλου. Το διαρκές κλίμα τρομοκράτησης κι εκφυλισμού των Γενικών Συνελεύσεων έχει στόχο την διάλυση της Επιτροπής Πολιτών και την εξουδετέρωση της δυναμικής της.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατη η λειτουργία του σώματος με αυτόν τον τρόπο που γινόταν ως τώρα. Η Επιτροπή Πολιτών επιφυλλάσεται για τις επόμενες ενέργειες της και αφού συνεκτιμήσει μαζί με άλλους μαζικούς φορείς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί συνολικά, θα ανακοινώσει τον τρόπο λειτουργίας της.

Αποτελεί κόκκινη γραμμή της Επιτροπής εκ της δημιουργίας της ότι δεν έχει κομματική ταυτότητα, αλλά όλοι συμμετέχουν σε αυτήν ως πολίτες ανεξαρτήτου κομματικής και ιδεολογικής τοποθέτησης. Πάντα προσπαθούσαμε να διαφυλάξουμε την μη κομματική ταυτότητα της Επιτροπής και την μη εισχώρηση κομματικών στελεχών, κοινοβουλευτικών κι εξωκοινοβουλευτικών και έως τώρα το έχουμε καταφέρει.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ανήκει στον κάθε πολίτη του Βόλου που αγωνίζεται για την υγεία του και δεν εξυπηρετεί κανένα άλλο συμφέρον, κομματικό ή προσωπικό. Ο αγώνας της Επιτροπής είναι ο αγώνας όλων μας για ζωή και θα σταθούμε εμπόδιο στον οποιονδήποτε προσπαθεί να τον χειραγωγήσει.

Καλούμε τον κόσμο του Βόλου ανεξαρτήτως κομματικής χροιάς να μας συμπαρασταθεί και να πορευτούμε μαζί στον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών και κατά του εργοστασίου παραγωγής SRF του Δήμου. Για την υγεία των παιδιών μας και των κατοίκων του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το