Οικονομία

Η Κομισόν… απογείωσε το Χρηματιστήριο -Στο +7% ο Δείκτης

xa708_7

Με μία πραγματική εκτόξευση μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά(!), ο Γενικός Δείκτης από το +2% που κινούνταν από την αρχή της σημερινής συνεδρίασης έφτασε να ενισχύεται κατά +6%, με θεαματική αύξηση του τζίρου των συναλλαγών.

Συγκεκριμένα, από την αρχή σήμερα το Χρηματιστήριο κινούνταν σταθερά ανοδικά, μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση, αλλά στα επίπεδα λίγο πάνω ή λίγο κάτω του +2%, με περιορισμένο όγκο συναλλαγών.

Μετά τις 14.30 όμως άρχισε να πηγαίνει… σφαίρα, με αποτέλεσμα στις 14.51 ο Δείκτης να «πετάει», ενισχυόμενος κατά +6,40%! Αυτή την ώρα (15.50) σημειώνει άνοδο της τάξεως του 6,76%, με… οδηγούς τις τράπεζες και τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, που ενισχύονται οι μεν πρώτες σε διψήφιο ποσοστό, οι δε δεύτερες λίγο κάτω από το 8%.

Αυτή την ανοδική τροχιά φαίνεται πως υπαγορεύει η φερόμενη ως πρόταση της Κομισιόν για εξάμηνη παράταση του υπάρχοντος προγράμματος για την Ελλάδα, που διέρρευσε λίγο πριν από τις 14.30 και την οποία δημοσίευσαν τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία (Guardian, Bloomberg κ.λπ

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το