Οικονομία

Κομισιόν: Πιθανό ένα Euroworking Group αυτήν την εβδομάδα

eurogroup

Οι υφυπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ίσως συναντηθούν αυτή την εβδομάδα για να εξετάσουν αν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που διαπραγματεύεται η Ελλάδα με τους εταίρους της πληρoί τα κριτήρια για να αποδεσμευτεί νέα βοήθεια, ανέφερε η Κομισιόν την Δευτέρα.

Οι υπουργοί Οικονομικών του Euro Workding Group προετοιμάζουν τις συναντήσεις και τις αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης – του λεγόμενου Eurogroup.

«Το Euro Working Group θα συζητήσει το θέμα στην επόμενη συνάντησή του, που θα επιτρέψει έναν απολογισμό και να προχωρήσουν τα πράγματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Ίσως υπάρξει τηλεδιάσκεψη πριν το (Καθολικό) Πάσχα», δήλωσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία επικαλείται αξιωματούχους της Ευρωζώνης, το EuroWorking Group θα συνεδριάσει την Τετάρτη προκειμένου να συζητήσει για τις ελληνικές προτάσεις μεταρρυθμίσεων. Οι ίδιοι αξιωματούχοι θεωρούν πάντως ελάχιστα πιθανή μια συνεδρίαση του Eurogroup πριν από τα μέσα Απριλίου προκειμένου να εγκριθεί νέα χρηματοδότηση για την Ελλάδα.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το