Οικονομία

Κομισιόν: «Καλή βάση» η πρόταση των θεσμών

newego_LARGE_t_1101_54499036

Τη συνέχιση της διαδικασίας των διαβουλεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς, επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας ότι η πρόταση των θεσμών που παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα είναι «μια καλή βάση συζήτησης».

«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για μια λύση. Η πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί την προηγούμενη εβδομάδα είναι μια καλή βάση, υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι πλευρές είναι προσηλωμένες στην επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων», είπε ο Μ. Σχοινάς συμπληρώνοντας ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρουσίασε ξεκάθαρα τις θέσεις του στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στη Βαυαρία.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε πως η κατάσταση των πραγμάτων δεν έχει αλλάξει από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου και άφησε να εννοηθεί ότι οι συναντήσεις που προγραμματίζονται για αυτήν την εβδομάδα στο περιθώριο της Συνόδου με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής θα έχουν νόημα μόνον εφόσον έχουν κατατεθεί οι νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

Πηγές της Επιτροπής δεν θέλησαν να επιβεβαιώσουν αν επαναλαμβάνονται σήμερα και σε ποιο επίπεδο οι διαβουλεύσεις των ελληνικών αρχών με τους εκπροσώπους των θεσμών, σημειώνοντας ωστόσο ότι από τη μεριά τους είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν και πάλι τις συνεδριάσεις ανά πάσα στιγμή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το