Τοπικά

Κολυνδρίνη σε Τζούμα: Στείλε άμεσα τα δικαιολογητικά για τις αποζημιώσεις των πολιτών από τις πλημμύρες

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Τζούμα, με θέμα την αποζημίωση πληγεισών επιχειρήσεων από τις πλημμύρες της 30ης Σεπτεμβρίου 2018, μετά από το έγγραφο της Γ.Γ. Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Στην επιστολή της, η Αντιπεριφερειάρχης καλεί τον Δήμαρχο να ξεκινήσει άμεσα τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών των δικαιούχων και να τα αποστείλει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αποζημίωσης.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων η Περιφέρεια Θεσσαλίας με δικά της μηχανήματα, αλλά και ανθρώπινο δυναμικό βρέθηκε στο νησί για την αποκατάσταση ζημιών και συνάμα προχώρησε τάχιστα σε όσες διαδικασίες προβλεπόταν για την αποζημίωση των πληγέντων.

Πραγματοποίησε αυτοψία στις ζημιές που προκλήθηκαν, έγινε η σύσταση επιτροπών, η συλλογή των δικαιολογητικών, η αξιολόγηση και η αποστολή αυτών στο Υπουργείο Οικονομικών. Το ΦΕΚ που υπογράφεται από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υποδομών, εκδόθηκε στις 2 Απριλίου 2020 και το έγγραφο της Γ.Γ. Βιομηχανίας απεστάλη στην Περιφέρεια στις 14 Μαΐου 2020.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ κ. Κολυνδρίνη ανέφερε : «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρήσαμε γρήγορα σε όσες διαδικασίες προβλέπονταν και αναμέναμε την έκδοση του ΦΕΚ και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Αναμένουμε από το Δήμο Σκιάθου την συλλογή και αποστολή προς την Περιφέρεια όσων δικαιολογητικών αναφέρονται στο έγγραφο της Γ.Γ. Βιομηχανίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποζημίωση των πληγέντων».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το