Κόσμος

Κολοσσαίο: «Δεν ήξερα ότι ήταν αρχαίο μνημείο» λέει ο τουρίστας που το βανδάλισε

Ο τουρίστας ο οποίος την περασμένη εβδομάδα χάραξε τα αρχικά γράμματα του ονόματός του και της κοπέλας του, σε τοίχο του Κολοσσαίου, ζήτησε συγνώμη για την πράξη του η οποία, όπως υποστηρίζει, οφείλεται σε άγνοια της ιστορικής πραγματικότητας.

Ο 27χρονος Ιβάν Ντιμιτρόφ, γυμναστής από την Βουλγαρία ο οποίος ζει μόνιμα στο Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας, μπόρεσε να ταυτοποιηθεί μετά από μεγάλη προσπάθεια της ιταλικής αστυνομίας, της Ιταλικής Ένωσης Ξενοδόχων και των εργαζομένων στο Κολοσσαίο. Πρόκειται να του αποσταλεί πρόστιμο ύψους δεκαοκτώ χιλιάδων ευρώ.

Σε επιστολή του προς τον δήμαρχο της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι και τους κατοίκους της Αιώνιας Πόλης, ο Ντιμιτρόφ ζητά συγνώμη από όλους όσους «με προσήλωση και θυσίες προστατεύουν την ανεκτίμητη ιστορική και πολιτιστική αξία του Κολοσσαίου» ενώ, παράλληλα, προσθέτει ότι «δεν είχε καταλάβει ότι βρισκόταν στο πασίγνωστο αυτό χώρο και μόνον στην συνέχεια πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο για αρχαίο μνημείο».

Ο νέος, στην σύντομη επιστολή του, ζητά συγγνώμη «από τους Ιταλούς αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο» για την ζημία που προκάλεσε σε ένα μνημείο «το οποίο, εκ των πραγμάτων, αποτελεί μέρος της διεθνούς πολιτιστικής κληρονομιάς», όπως υπογραμμίζει.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το