Τοπικά

Κολαστήριο το καταφύγιο των Γλαφυρών καταγγέλλει η Φιλοζωϊκή – Απειλές από το Δήμο

SKYLIA 1

«Φαντάσματα» των Γλαφυρών χαρακτηρίζει τα ζώα που  είναι έγκλειστα στο καταφύγιο η Φιλοζωϊκή και καταγγέλλει ότι σε επίσκεψή της είδε νεκρό σκυλί να το τρώνε τα σκουλήκια και οι μύγες, σκύλο με καρκίνο να αργοσβήνει και όλα τα ζώα να είναι υποσιτισμένα.

Σε εξετάσεις που έγιναν σε δύο σκυλιά διαπιστώθηκε ακραίος υποσιτισμός, ενώ ένα από τα δύο ζώα είχε αιματοκρίτη 18.

Η Φιλοζωϊκή αναφέρει:

Σήμερα η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου ανέβηκε στο δημοτικό καταφύγιο στις Γλαφυρές επειδή ξεκίνησε ξανά η παράνομη περισυλλογή των αδέσποτων…..Μία φρίκη παντού,σκυλιά πεθαμένα από την πείνα μέσα στα κλουβιά να τα τρώνε τα σκουλήκια και οι μύγες,ένα σκυλί με καρκίνο να αργοσβήνει αβοήθητο,όλα σε ακραίο υποσιτισμό. Θέμα λίγων ημερών να πεθάνουν κι’αυτά…..κουτάβια νεκρά στον περιφραγμένο χώρο να λιώνουν και να μην τα μαζεύουν καν.Όλος ο χώρος να μυρίζει πτώματα ζώων,πολλά άρρωστα και με πληγές.Καταλαβαίνετε οτι τα γεμάτα ακαθαρσίες κλουβιά είναι το λιγότερο…. Βοηθήστε μας , δεχόμαστε απειλές από την δημοτική αρχή του Βόλου. ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ!!!”

skylia 2

skylia 3

SKYLIA 4

SKYLIA 5

 Έκκληση στους πολίτες -προσφυγή στην εισαγγελία
“Ενημερώνουμε τους φίλους μας πως η πρόθεσή μας δεν είναι ο εντυπωσιασμός όπως κάποιοι μας κατηγόρησαν. Εννοείται πως όλες οι νομικές διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί σε συνεργασία και με το δευτερο φιλοζωικό σωματείο του Βόλου «Κόσμος και Φύση». Να ενημερώσουμε όσους μας κατηγόρησαν πως την προηγούμενη φορά μείναμε απλά σε αναρτήσεις, ότι αυτό δεν συνέβη. Δόθηκε και υλικό και καταθέσεις στην εισαγγελία (ασχέτως αν δεν προχώρησε το θέμα όπως θα επιθυμούσαμε αλλά δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για αυτό) και το ίδιο θα γίνει και τώρα. Η βοήθεια που ζητάμε είναι η διαμαρτυρία σας. Να επικοινωνήσετε με το δήμο είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω email και να διαμαρτυρηθείτε κι εσείς και να πιέσετε καταστάσεις για να μας βοηθήσετε.
Επίσης, για τον κύριο που έγραψε ‘γιατί δεν τα ταϊσατε’ να σας ενημερώσω πως όταν πάνε 5 άτομα να κάνουνε έναν έλεγχο σε δημοτικό καταφύγιο, δεν κουβαλάνε και 30 κιλά τροφή μαζί. Ο χώρος του καταφυγίου είναι δημόσιος και η διαχείρισή του έχει δοθεί σε ιδιώτη. Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να προμηθεύει το καταφύγιο με επαρκή και ποιοτική τροφή. Το θέμα μας δεν ήταν να δινόταν τροφή σήμερα στα ζώα, αλλά να τους παρέχεται τροφή για όλο το διάστημα παραμονής τους και σωστή φροντίδα. Επίσης, να μην γίνεται αδιάκριτη περισυλλογή και να γίνονται σωστές επανεντάξεις.
Τέλος, επαναλαμβάνουμε πως είμαστε εθελοντικό σωματείο. Δίνουμε προσωπικό κόπο, χρόνο και χρήμα για τα ζώα που βρίσκονται υπό την φροντίδα μας αλλά και για ζώα που βρίσκονται σε περιοχές της πόλης. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να φροντίσουμε όλα τα αδέσποτα του δήμου. Δεν παίρνουμε καμία επιχορήγηση και δεν είναι αυτό το επάγγελμά μας. Πρέπει ο δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του και δεν θα υποκαταστήσουμε κανέναν. Τα ζώα του δημοτικού καταφυγίου είναι ευθύνη του δήμου και του ιδιώτη που ανέλαβε τη διαχείριση του καταφυγίου και αν δεν μπορούν να αναλάβουν αυτή την ευθύνη ας τα αφήσουν ελεύθερα”, αναφέρει η Φιλοζωϊκή.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το