Οικονομία

Κόκκινα δάνεια: Το αργότερο μέχρι αρχές Μαρτίου στη Βουλή το νέο πλαίσιο

Tο αργότερο στις αρχές Μαρτίου θα έρθει στη Βουλή το νέο πλαίσιο για τα «κόκκινα δάνεια», ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης. «Η μείωση των κόκκινων δανείων πρέπει να επιδιώκεται και να θεωρείται κοινωνικός στόχος», σημείωσε στις επιτροπές της Βουλής, προσθέτοντας πως η νέα ρύθμιση δεν θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα, καθώς απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή μήπως τυχόν λάθος κινήσεις οδηγήσουν στην απαίτηση νέων κεφαλαίων που θα επιβάρυναν τους φορολογούμενους.

Για την έξοδο στις αγορές και την κριτική περί υψηλών επιτοκίων, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι η χώρα μας «χρεοκόπησε» και επομένως δεν μπορούν να γίνονται συγκρίσεις με το επιτόκιο δανεισμού της Πορτογαλίας. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το πολιτικό σύστημα έχει εθιστεί σε μια κριτική που δεν βλέπει μπροστά, με αιχμές ειδικά κατά της ΝΔ που βλέπει πρώτα το αρνητικό.

Για την παράταση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως τάσσεται «υπέρ της δυνατότητας χρήσης φορολογικών εργαλείων για λόγους περιφερειακής πολιτικής», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα όπως είναι το μεταφορικό ισοδύναμο.
Η κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση του νόμου Κατσέλη και του μειωμένου ΦΠΑ σε πέντε νησιά εγκρίθηκε από τις αρμόδιες επιτροπές με ευρεία πλειοψηφία. Η ψήφιση από την Ολομέλεια είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη.

Πυρά στην κυβέρνηση πως ετοιμάζεται «ένα τσουνάμι πλειστηριασμών» εξαπέλυσε από το ΚΚΕ ο Σάκης Βαρδάλης. Σημείωσε μάλιστα πως μόνο για το 2019 προγραμματίζονται 40.000 με 50.000 πλειστηριασμοί. Οποιαδήποτε ευνοϊκή ρύθμιση για τους πολίτες θα υποστηριχθεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, σημείωσε ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κατσίκης.
Για το Σκοπιανό, ο υπουργός τόνισε πως «η Μακεδονία είναι μια και ελληνική σε ό,τι αφορά την ιστορία και την παράδοσή της. Οι βαλκανικοί πόλεμοι τελείωσαν, κάποιοι θέλουν να ξαναγίνει πόλεμος τάχα μου για να ανακτήσουμε τη Μακεδονία», είπε, καταγγέλλοντας ότι κάποιες απόψεις ανακινούν θέμα επαναχάραξης των συνόρων, «κάτι πολύ επικίνδυνο», όπως τόνισε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το