Τοπικά

Κοινοβουλευτική Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου για τις ζημιές στο Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Πάρκο της Ανάβρας

Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών από την επέλαση του μεσογειακού κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ» στο Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Πάρκο της Ανάβρας ζήτησε με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Πολιτισμού & Αθλητισμού ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Την ερώτηση συνυπέγραψε και ο αρμόδιος Τομεάρχης Υποδομών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.
Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, ο «ΙΑΝΟΣ» σάρωσε ολοκληρωτικά το Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Πάρκο «Η ΓΟΥΡΑ» που αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό πυρήνα της Κεντρικής Ελλάδας και πόλο έλξης για πάνω από 10.000 επισκέπτες ετησίως.
«Η στάθμη του νερού του παραπόταμου του Ενιπέα που πηγάζει από τις πηγές της Ανάβρας έφτασε τα 7 μέτρα με αποτέλεσμα να παρασύρει ό,τι έβρισκε στο πέρασμά του και να καταστρέψει πλακόστρωτα μονοπάτια, διαδρομή πεζοπορίας, γεφύρια και παγκάκια», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, προσθέτοντας ακόμα ότι «η πλημμύρα παρέσυρε σε πολλά σημεία την περίφραξη, τις σιδερένιες πόρτες και οι πηγές έχουν γεμίσει μπάζα».
Επιπλέον, άλλες υποδομές όπως νερόμυλοι, παιδικές χαρές, που αποτελούσαν χώρο αναψυχής για τους κατοίκους αλλά και χώρο επίσκεψης για σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα δε θυμίζουν σε τίποτα την προηγούμενή τους κατάσταση.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη συμβολή του Περιβαλλοντικού & Πολιτιστικού Πάρκου της Ανάβρας στην ανάδειξη της τοπικής παράδοσης, του φυσικού κάλλους και του παραγωγικού προφίλ της περιοχής και τη σημασία της άμεσης αποκατάστασης της καταστροφής για την τοπική κοινωνία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το