Άρθρα

Κοινωνία ελεύθερη για τους έχοντες και κατέχοντες

Του Γιώργου Ινεπολόγλου, φυσικού

Μιλούσαμε στο τηλέφωνο για μία ώρα περίπου. Ναι συμφωνώ μαζί σου απαντάω σε ένα συμπατριώτη και φίλο. Να ακολουθούμε την επιστήμη. Πρέπει όμως πρώτα να καταλάβεις τι σημαίνει επιστήμη. Είναι άραγε τόσο δύσκολο κάποιος να καταλάβει ότι η επιστήμη δεν πρέπει να καθορίζεται από πολιτικές σκοπιμότητες; Δεν είμαστε στον μεσαίωνα για να εξυπηρετούν οι επιστήμονες συγκεκριμένες πολιτικές ιδέες. Αν η επιστήμη βρίσκεται μακριά από πολιτικές και θρησκευτικές ίντριγκες, τότε και μόνο τότε θα είναι, όσο μπορεί να είναι, σωστή. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δίνουν το στίγμα του καπελώματος. Αν ο δήμαρχος εν μέσω πανδημίας και lock down κάνει διακοπές σε πολυτελές ξενοδοχείο και οι πολίτες δεν μπορούν ούτε στην απαγορευμένη για κυκλοφορία παραλία να πάνε να ξεδώσουν, δεν είναι θέμα επιστήμης. Αν την μία στιγμή επιτρέπονται όρθιοι πελάτες στα καταστήματα εστίασης και την άλλη καθιστοί, δεν είναι θέμα επιστήμης. Αν την μία δεν έχουμε προμηθευτεί μάσκες και δεν τις θεωρούμε υποχρεωτικές και την άλλη τις θεωρούμε απαραίτητες γιατί έχουμε πληθώρα από αυτές, αυτή δεν είναι επιστήμη. Αν ο πραγματικά πιστός μεταλαβαίνει των αχράντων μυστηρίων, μπορεί ως εκ θαύματος να προστατευθεί από ασθένειες, αλλά ο υποκρινόμενος και για τα μάτια του κόσμου πιστός (που είναι και οι περισσότεροι), δεν θα αξιωθεί ποτέ να συμμετάσχει σε αυτό το πνευματικό θαύμα και η στατιστική σαν επιστήμη λέει ότι, μπορεί κάλλιστα να αποτελεί την ωρολογιακή βόμβα μετάδοσης του ιού. Εκεί γιατί δεν επιβάλλουν την επιστήμη; Πώς να πείσουμε λοιπόν το πολίτη για τους εμβολιασμούς; Δεν θα αναφερθώ σε άλλα περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα παραδείγματα.

Το συμπέρασμά του κόσμου είναι «οι ψεύτες πολιτικοί τιμωρούν τους πολίτες». Αν στην συνέχεια, συζητάς για εφαρμογή της επιστήμης μόνο θράσος πρέπει να έχεις. Μου έκλεισε απότομα το τηλέφωνο. Δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ίσως να τον έπεισα να αλλάξει γνώμη. Ίσως ο εγωισμός να τον εμποδίζει.
Τα παρακάτω δύο παραδείγματα, πραγματικά γεγονότα, τονίζουν ακόμη περισσότερο ότι το παιχνίδι έχει χαθεί. Είναι θέμα χρόνου να γυρίσει μπούμερανγκ και να μας πάρει το ποτάμι. Kαι τότε βέβαια δεν θα φταίει η αντιπολίτευση, όσους απαλλακτικούς από τις ευθύνες νόμους και να ψηφίσει η συμπολίτευση.

Όλα θα τα δούμε και θα τα ακούσουμε. Οι νόμοι που δημιουργήθηκαν στο πόδι από ερασιτέχνες του είδους, είναι ανεφάρμοστοι, “μπάζουν” από παντού και δεν οδηγούν πουθενά, συντηρούν όμως τις διακρίσεις μεταξύ εχόντων και μη.
Στο πρώτο παράδειγμα, είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν νομιμόφρονες πολίτες με τα εμβόλιά τους και όλες τις περγαμηνές και τα πιστοποιητικά για τα πολυπόθητα νησιά χωρίς κανένα εμπόδιο. Οι προορισμοί τους μπορεί να είναι και οι πατρίδες τους στις οποίες διαμένουν πιθανώς και κάποιοι άρρωστοι συγγενείς τους που τους περιμένουν για βοήθεια. Για να μπεις σε καράβι πρέπει πρώτα να επιδείξεις ταυτότητα ή διαβατήριο, δίπλωμα, πιστοποιητικό γέννησης, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης ή κοινωνικών φρονημάτων, κλπ, να φιλήσεις δηλαδή «κατουρημένες ποδιές» όπως λέει ο λαός και αν σε αφήσουν, τότε κάνεις τις διακοπές ή τις συγγενικές σου επισκέψεις και υποχρεώσεις. Σε τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, μεταδόθηκε το εξής περιστατικό.

«Τέτοια νόμιμα πιστοποιητικά κουβαλούσε μία ομάδα φίλων που ταξίδευε με προορισμό Ελληνικό νησί. Για μεγαλύτερη σιγουριά, δύο από τους φίλους, έκαναν τεστ για covid-19 και βρέθηκαν θετικοί». Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές αλλά θα αποτελούσαν νόμιμες κινούμενες βόμβες έξαρσης covid-19 στους προορισμούς τους. Πόσοι εμβολιασμένοι είναι θετικοί δεν μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρουν μόνο οι αντιφρονούντες. Και όμως, ανεμβολίαστο άτομο αν ταξίδευε με όλες τις προφυλάξεις του, δεν θα αποτελούσε τόσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία, όσο οι παραπάνω νόμιμοι ταξιδιώτες και φορείς του ιού. Τώρα θα μου πείτε πως θα ελεγχθούν τα άτομα αυτά; Γι’ αυτό ακριβώς λέω ότι οι νόμοι τους “μπάζουν” από παντού και βρίθουν ρεμβασιστικών περιορισμών για τους αντιφρονούντες. . . . το βίντεο από το διαδίκτυο είναι εδώ και τα σχόλια δικά σας

Στο δεύτερο παράδειγμα φίλοι και ιδιοκτήτες ταχύπλοου σκάφους και ιστιοφόρου ξεκίνησαν για τουρ στα νησιά του Ιονίου. Δημοφιλείς είναι αυτοί οι προορισμοί για την πλειονότητα των Ελλήνων και όχι μόνο. Χωρίς να κλείσουν ξενοδοχείο για την διαμονή τους θα διανυκτέρευαν σε κάθε ήρεμο κολπίσκο απολαμβάνοντας τις καραβιδο-μακαρονάδες της κάθε ντόπιας ψαροταβέρνας και θα ξέδιναν με ξέφρενους χορούς samba ή Bossa Nova , στα γραφικά beach-bar των νησιών μας, πίνοντας ένα απολαυστικό Μojitο (μοχίτο) ή ότι άλλο τραβούσε η ψυχή τους, χωρίς κανένα λιμενικό, ελεγκτή του οποιουδήποτε Πλακιωτάκη, σε τέρψη της ασυδοσίας των κατεχόντων απέναντι στους μη κατέχοντες ιδιωτικά σκάφη. Το μόνο που απομένει είναι να βάλουμε τους λιμενικούς να ελέγχουν και τα ιδιωτικά σκάφη. Έτσι θα δημιουργηθεί χάος και στις θαλάσσιες περιπολίες. Το μπάχαλο με τις δολοφονίες που διαδέχονται η μία την άλλη στην στεριά, λόγω απασχόλησης της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, τα κορωνοπάρτι και τις διαδηλώσεις, θα επεκταθεί και στην θάλασσα. Αυτοί είναι ικανοί να βάλουν και τους ερασιτέχνες ψαράδες να καταθέτουν και άδεια πλεύσης . . . σας αφήνω και εδώ να κάνετε τα δικά σας σχόλια .

Τα δικά μου σχόλια είναι περιττά αφού υπάρχουν τα σχόλια των στελεχών της ΝΔ Χρήστου Ζώη – Σάββα Τσιτουρίδη – Ευάγγελου Αντώναρου – Άρη Σπηλιωτόπουλου – Κρινιώς Κανελλοπούλου – Νίκου Σταυρογιάννη
«οδηγούν τη χώρα, συνειδητά και με δική τους ευθύνη, σε επικίνδυνο διχασμό»

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το